Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/bogatstvosreca-zdravlje

Marketing

SMETNJE U CIRKULACIJI KRVI U MOZGU

SMETNJE U CIRKULACIJI KRVI U MOZGU
U prirodnom stanju mijenja se sadržaj krvi u rnozgu, a kod ozbiljnijih promjena nastupa bolesno stanje. Osnovne smetnje su besvjestica i kongestija (navala krvi u glavu).
BESVJESTICA
Nastaje zbog iznenadne praznine u mozgu kao posljedica jakog gubitka krvi od straha, jakih bolova, jakih proljeva i sl. Besvjestica je ili lagana, što brzo prolazi, ili duboka i dugotrajna, kad bolesnik izgleda kao da je mrtav. Koža je blijeda i hladna, a bilo (puls) jedva primjetljivo. Predznaci bolesti su većinom iznenadne vrtogla-vice i jako udaranje srca, a bolesniku se zacrni pred očirna.
Liječenje
Sastav čaja:
30 g listova vinove loze
30 g listova i cvjetova kupine
30 g stabljike timijana
20 g stabljike odoljena
20 g listova i cvjetova vrijeska — plavoga cvijeta
20 g stucane smrekove cme bobe
20 g listova pelina
10 g listova kadulje
Pripremanje i primjena čafa:
Trave usitniti i smiješati. U 1 litru proključale vode staviti 10 g mješavine i kuhati poklopljeno 1/2 minute. Ohladiti poklopljeno i pretočiti u bocu. Piti 3 puta dnevno prije i poslije jela po 1 dcl čaja. Poslije svih napitaka, dakle, 6 puta dnevno, uzimati po 1 malu žlicu rafiniranog maslinovog ulja.
Isti čaj uzimati još 2 puta dnevno, u 10 i 16 sati, po 1/2 dcl. Čaj se može zasladiti medom ili šećerom.
Potrebno je kontrolirati krvni tlak te, ukoliko je nizak, umjesto navedenog čaja piti umjereno pripremljen čaj od mješavine jednakih dijelova majčine dušice i konjogriza. Uz to, dnevno popiti 2 šalice crne kave. Umjesto voća piti lagani čaj koji se priprema od mješavine jednakih količina trava: timijana, komorača, miloduha i plućnjaka.
Jesti kaloričnu i raskuhanu hranu s mnogo zelja. Obroci treba da budu obilni i učestaliji. Odbaciti žestoka pića i cigarete, a preporučuje se dnevno popiti do 1/2 litre dobrog cmog vina.
Obavezno je lagano vježbati na čistom zraku, a korisno je i planinariti.


Post je objavljen 19.03.2013. u 08:32 sati.