Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/bogatstvosreca-zdravlje

Marketing

ŠEĆERNA BOLEST (DIJABETES)

ŠEĆERNA BOLEST (DIJABETES)
Sastav čafa:
60 g listova borovnice
60 g listova kupine
60 g komušme od mahuna
60 g koprive
40 g cvjetova kunice
40 g listova šumske jagode
40 g listova duda (murve)
20 g konjogriza
20 g listova vinove loze
Pripremanje i primjena čaja:
Trave usitniti i smiješati. U 1 litru proključale vode staviti 10 g mješavine trava i kuhati na tihoj vatri 1 rninutu. Kad se čaj ohladi, procijediti ga u bocu i piti u jednakim vremenskim razmacima po 1 dcl — dnevno 1 litru. Umjesto vode piti slabi čaj od iste mješavine trava ili uvarak od zobi i ječmene slame: u 2 litre hladne vode preko noći namočiti 250 g zobi i 30 g ječmene slame. Ujutro staviti na laganu vatru i kuhati poklopljeno 1/2 sata. Kad se čaj ohladi, pije se uz dodatak nekoliko kapi svježeg limunovog soka.
Jesti što više zelen, posebno divlje zelje. Izbjegavati zelen prihranjivanu umjetmm gnojivom. Jesti manje količine raženog, jako pečenog kruha. Od mesa jesti kuhanu teletinu i janjetinu. Tijesto svesti na najmanju mjeru. Potpuno je zabranjeno jesti med, šećer. bijeli i polubijeli kruh, pečenja i obilata jela. Sladiti samo sahari-nom (što manje). Što više kretati se na čistom zraku, ponajbolje u šumi.
ZAUSTAVLJANJE ŠTUCANJA
1. Smiješati i pojesti jušnu žlicu meda i jušnu žlicu domaćeg vinskog octa — 3 puta dnevno u toku 1 sata.
2. Kocku šećera natopiti u vinskom octu i pojesti — 2 puta u toku 1 sata.
3. Smiješati i popiti jušnu žlicu domaćeg vinskog octa i jušnu žlicu jako hladne vode — 3 puta u toku 1/2 sata.


Post je objavljen 19.03.2013. u 08:31 sati.