Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/bogatstvosreca-zdravlje

Marketing

OJEDINE U DJECE

OJEDINE U DJECE
Bolna rnjesta oprati dječjim sapunom i mlakom vodom, a nakon toga isprati laganim čajem od cvjetova kunice i ženske kantarije. Kad se posuši, lagano namazati kantarion uljem. Dijete držati čisto, mijenjati mu često pelenice i paziti da ne dođe u dodir s komo-račem.
KOPRIVNJACA (URTIKARIJA) U DJECE
Mješavinu bršljanova lista (10 g) i hrastova lista (10 g) staviti u 1 litru proključale vode i kuhati poklopljeno 10 minuta. Hladiti poklopljeno. Dijete prati u mlakom čaju, a zatim stavljati obloge od istoga čaja, vodeći računa da se dijete ne nahladi.
Osim toga, usitniti i smiješati po 10 g cvjetova kamilice, cvjetova kunice, te po 5 g bobe borovnice i listova vinove loze. Srednju žlicu mješavine trava preliti sa 1/2 litre proključale vode promiješati i ostaviti da se hladi poklopljeno. Piti 6 puta dnevno po 1/4 dcl. Izbjegavati svaku hranu koja nije svježe pripremljena. Naime, u dječjoj ishrani, hrana pripremljena prije više od 2 sata drži se starom.
ZAUSNJACI U DJECE
Sastav caja:
10 g listova matičnjaka 10 g cvjetova kamilice
10 g korijena crnoga sljeza 5 g cvjetova i listova majčine dušice 5 g cvjetova zovine 5 g listova vinove loze
Priprema se lagani čaj (5 g mješavine na 1 litru proključale vode). Sladi se medom, a pije 6 puta dnevno po 1/4 dcl. Svaki put dodati po 2 kapi limunova soka. Ako je dijete starije dobi, čaj može biti jači s više limunova soka.
Jesti kaloričnu i vitaminima obilatu hranu. Također piti svježe voćne sokove.
Pamučnu krpu natopiti mlakom rakijom lozovačom ili šljivovicom i lagano istrljati otekline. Kad se posuši, lagano namazati masli-novim uljem i držati toplo umotano.
Dijete treba da što više leži u prostoriji s umjerenom temperaturom.



Post je objavljen 19.03.2013. u 08:26 sati.