Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/bogatstvosreca-zdravlje

Marketing

BRADAVICE

BRADAVICE
1. Skuhati jak čaj od rosopasti: u 1 litru proključale vode staviti 40 g rosopasti i kuhati poklopljeno 10 minuta. Kad se čaj ohladi, oprati bradavice, sačekati da se samo od sebe posuši, a zatim iz svježe rosopasti cijediti mlijeko po bradavicama. To činiti svaki dan u razdoblju od 6 do 8 dana i bradavica će nestati.
2. Ruke dobro oprati običnim sapunom za rublje i pritom trljati po bradavicama. Površinski dio većih bradavica malo načešati a zatim narnazati konjskom pjenom. Ostaviti da se posuši. Vrijeme liječenja — 10 dana.
3. Površine na kojima se nalaze bradavice dobro oprati lukšijom. Pri tome trljati po bradavicama, a neku veću i oštetiti. Poslije toga bradavice jako namazati mlijekom od smokve i sačekati da se posuši. Svaku slijedeću večer samo bradavice namazati smokvinim mlijekom. Cijelo vrijeme bradavice se ne smiju močiti — sve dok se raspadnu i otpadnu. Ponoviti postupak s lukšijom i smokvinim mlijekom.
CRVENI VJETAR
1. Načiniti mješavinu jednakih količina korijena cička i kore od zovine. U 1 litru proključale vode staviti 30 g mješavine trava i kuhati poklopljeno 3 minute, te ohladiti. Mlakim čajem namočiti pamučne krpe i oblagati oboljela mjesta. Obloge mijenjati svakih 20 minuta.
2. U 5 litara proključale vode staviti 20 g trine od sijena i kuhati poklopljeno 3 minute te ohladiti. U međuvremenu, 40 g cvjetova i listova kamilice preliti sa 2 litre proključale vode i ostaviti da se poklopljeno ohladi. Oba čaja procijediti u drugu posudu, izmiješati i mlakim (novim) čajem natopiti pamučne krpe i obložiti bolna mjesta. Obloge često mijenjati, kako bi se održala ista toplina.


Post je objavljen 19.03.2013. u 08:17 sati.