Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/dsz

Marketing

LISTA ZA EU PARLAMENT-koalicije SVI ZAJEDNO




PRIOPĆENJE POVODOM NETOČNIH INFORMACIJA U MEDIJIMA
O LISTI KOALICIJE SVI ZAJEDNO ZA EU PARLAMENT

Demokratska stranka žena je 17.03.2013. (jučer) uputila najoštriji prigovor DIP-u i HINI (koja se navodi kao izvor informacija) iz razloga što se u popodnevnim satima pojavila informacija na više portala i drugim medijima koji su između ostalih objavili i nepotpunu zajedničku kandidacijsku listu koalicije SVI ZAJEDNO za članove Europskog parlamenta iz RH u kojoj je nedostajala Demokratska stranka žena- DSŽ, a čime se u samom startu nanosi šteta ovoj zajedničkoj listi i DSŽ.
Ovakvi propusti se u medijima u odnosu na DSŽ, događaju prečesto, a da bi bili puka slučajnost. /npr. prije nekoliko dana na javnoj TV objavljuje se izjava predsjednice DSŽ, a u potpisu sasvim druga osoba, kada je DSŽ prva i jedna od rijetkih stranaka posjetila radnice Kamenskog pod šatorima u najavi je DSŽ bila grupa susjeda i prijatelja, kada DSŽ jedina od svi stranaka uz Gradonačelnika Zagreba dijeli cvijeće za DAN ŽENA onda smo lideri nekih nepoznatih stranaka i niz drugih primjera.)

Zbog svega dajemo potpunu informaciju:

Koalicija SVI ZAJEDNO predala je DIP-u, dana 17.03.2013. godine u 13,45 sati zajedničku kandidacijsku listu za izbor članova za Europski parlament iz RH.
Listu sačinjavaju političke stranke kako sljedi:
- Akcija socijaldemokrata Hrvatske, (ASH);
- Demokratska stranke žena, (DSŽ);
- Savez za promjene, (SP);
- Stranka umirovljenika Hrvatske –blok umirovljenici zajedno (SUH)

Kandidati na listi su:
1. Ivan Pernar iz Zagreba, predsjednik Saveza za promjene (SP), vođa velikih facebook prosvjeda 2011. u Zagrebu, jedan od vodećih aktivista u udruzi ŽIVI ZID.
2. Zlatko Klarić, iz Zagreba, predsjednik Akcija socijaldemokrata Hrvatske (ASH) kandidat za gradonačelnika Grada Zagreba, te jedan od najistaknutijih zagovornika i boraca za prava umirovljenika i socijajalno ugroženih građana.
3. Marija Jelinčić, predsjednica Demokratska stranke žena (DSŽ), predsjednica Sindikata nezaposlenih Hrvatske/Akcije nezaposlenih Hrvatske, te član Vijeća Gradske četvrti Trešnjevka Jug u Zagrebu.
4. Danica Sardelić iz Babići/Umag/ predsjednica Gradske organizacije DSŽ –Umag
5. Laura Olujić iz Babići/Umag/ članica DSŽ i aktivistica SNH/ANH
6. Snježana Novak iz Zagreba, članica DSŽ, aktivistica SNH/ANH i članica mjesnog odbora Ljubljanica- Trešnjevka Sjever u Zagrebu.
7. Emil-Franjo Markanović iz Zagreba, predsjednik Stranka umirovljenika Hrvatske –blok umirovljenici zajedno (SUH)
8. Vladimira Palfi, iz Belice, članica SP i predsjednica udruge STOP DELOŽACIJAMA
9. Sanja Juriša, iz Velikog Trojstva, članica i aktivistica SP
10. Damir Trnačić iz Zagreba, predsjednik Gradske organizacije SP-Zagreb, jedan od vodećih aktivista u udruzi ŽIVI ZID.
11. Dušan Cvetanović, iz Gornje Oraovice, potpredsjednik SP, jedan od vodećih aktivista u udruzi ŽIVI ZID.
12. Zahir Kurbašić, iz Zagreba, tajnik DSŽ, predsjednik Savjeta i počasni predsjednik Sindikata nezaposlenih Hrvatske.

Ovoj listi punu potporu daje: Sindikat nezaposlenih Hrvatske, Zajednica nezaposlenih Hrvatske, Akcija nezaposlenih Hrvatske, udruga STOP DELOŽACIJAMA i niz drugih udruga i pokreta.
Ova zajednička lista je gotovo savršeno izbalansirana, tako da ima 50% žena, više od 50% mladih, a također su pored hrvatske zastupljene i ostale nacionalnosti, regionalnoj zastupljenosti, te je u prosjeku i vrlo visokog obrazovnog nivoa.

U Zagrebu, 18.03.2013. godine

Predsjednik ASH Predsjednica DSŽ Predsjednik SP Predsjednik SUH
Zlatko Klarić Marija Jelinčić Ivan Pernar Emil Franjo Markanović

Post je objavljen 18.03.2013. u 22:19 sati.