Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/davorovenovosti

Marketing

Predstavljena knjiga "Očeva pripovijest" Michaela D. O'Briena

U velikoj dvorani župne crkve Sveta Mati Slobode na zagrebačkom Jarunu u nedjelju, 17. ožujka, predstavljena je nova knjiga kanadskog pisca Michaela D. O'Briena "Očeva pripovijest". Knjigu je uz autora O'Briena predstavila novinarka dr. Tanja Baran te mr. Petar Balta, glavni urednik nakladne kuće Verbum koja je knjigu i objavila.

Nova knjiga Michaela D. O'Briena, jednog od najčitanijih suvremenih književnika kršćanskoga nadahnuća, autora uspješnica "Tiho svjetlo", "Posljednja vremena" i "Otok svijeta", priča je koja oživljuje evanđeosku pripovijest o izgubljenom sinu smještajući je u naše vrijeme. Alex Graham, samozatajni je sredovječni čovjek koji se prepustio životu i čeka da umre. Međutim, kad jedan od njegovih sinova nestane bez objašnjenja ili bilo kakve naznake kamo je otišao, otac započinje dugo putovanje koje će ga po prvi put odvesti daleko od njegova sigurna i uredna svijeta, a ta potraga postat će odiseja koja će ga dovesti do fascinantnih mjesta i ponekad do zastrašujućih ljudi i opasnosti.

Otac u toj potrazi za sinom doživljava mnoge zemlje, nove svjetove, ulazi u razne međuljudske odnose, upoznaje različite ljude, ali upada i u međunarodne sukobe, ne pronalazi sina i na kraju se, nakon dvije godine potrage, vraća doma gdje ponovno pronalazi svoju obitelj i životni smisao.

Bez obzira na dužinu romana, 1000 stranica, autor je uspio prikazati svoj izniman talent za zanimljivom naracijom, pa kad je i u pitanju epska širina, zato roman ni u jednom dijelu nije dosadan. Zato se Michaela O.Briena s pravom naziva jednim od najvećih svjetskih pripovjedača, romanopisaca i stavalja ga se uz bok najvećim i najpoznatijim svjetskim klasičnim i suvremenim piscima.

Izvor: Laudato/TB

Post je objavljen 18.03.2013. u 12:36 sati.