Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/budan

Marketing

Svaka čast komšije!

'Svaka čast komšije': Mamić udarna vijest u srpskim medijima

Zagreb, 16.03.2013., 07:53 Autor: S.V.

Gotovo svi mediji u Srbiji, od ozbiljnih listova do tabloida, objavljuju vijest o privođenju Zdravka Mamića.


B92 dosnosi šturu vijest u tri rečenice u kojima se kaže da je Mamić priveden zbog kršenja 'zakona koji zabranjuje javno poticanje na nasilje i mržnju' i da za to može dobiti tri godine te u nekoliko riječi prenosi što je rekao o ministru Jovanoviću.

Ozbiljni dnevnik 'Danas' prenosi pisanje hrvatskih medija o Mamićevom privođenju te donosi dijelove uzjava predsjednika Josipovića i premijera Milanovića, a slično je intoniran i tekst Večernjih novosti, samo što je puno obimniji i objavljen je na sportskim stranicama što bi valjda trebalo značiti kako ovom izgredu ne pridaju politički kontekst već je to izljev primitivizma uobičajen na nogometnim stadionima i od strane nogometnih dužnosnika.
'Mamić uhićen zbog vrijeđanja ministra Srbina', naslov je u beogradskim Vestima online, a Telegraf.rs također prenosi hrvatske medije, ali tekst donosi u nogometnoj rubrici. Zanimljivi su komentari ispod tekstova u kojima se, uglavnom hvali hrvatska vlast zbog Mamićevog privođenja uz pozdrav 'svaka čast komšije'. (Agencija VLM)

---------------

iz novog lista

http://www.novilist.hr/Post je objavljen 16.03.2013. u 08:34 sati.