Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/davorovenovosti

Marketing

Papa u posjetu Bazilici sv. Marije Velike

Prvo odredište Franjina pontifikata

Papa Franjo bio je u svome prvome službenome neplaniranome posjetu Bazilici svete Marije Velike u utorak, 14. ožujka, iznenadivši pritom mještane i djecu, koja su bila na putu prema školi, javlja L'Osservatore Romano, a prenosi mrežna stranica Zagrebačke nadbiskupije.

"Milosrđe, milosrđe, milosrđe", to je rekao papa Franjo ispovjednicima u Bazilici Svete Marije Velike koje je jutros pozdravio jednog po jednog. "Vi ste ispovjednici – dodao je Papa – budite, dakle, milosrdni prema dušama. To im je potrebno".
Papa je bio u pratnji prefekta Papinskog doma Georga Gaensweina i viceprefekta Leonarda Sapienze. Stigao je u Svetu Mariju Veliku nekoliko minuta iza 8 sati.

Papa je u baziliku ušao kroz pokrajnji ulaz. Čekalo ga je pedesetak osoba, mnogi od njih fotografi i novinari. Nakon pola sata papa Franjo je napustio Baziliku, nakon što se pomolio u Kapeli Paolini unutar bazilike, gdje se nalazi slika Majke Božje koju rimljani časte pod nazivom Salus Populi Romani (Nada rimskog puka).

Vozilo kojim je jutros putovao papa Franjo od Vatikana prema Bazilici i nazad nije reprezentativno u voznom parku Države Vatikan. Naime, nije registrirano tablicom SCV 1, nego SCV 3578. I to je novost ili zanimljivost novog pontifikata, zajedno s odlukom koju je donio jučer navečer da odmah izađe u grad Rim, makar na sat vremena ili malo više između izlaska i povratka.

"Papa Franjo je vrlo vezan uz ovu crkvu jer svaki puta kad je kao kardinal dolazio u Rim dolazio je na kratko posjetiti Kapelu Paolina", rekao je to p. Elio Monteleone, ispovjednik u Bazilici Svete Marije Velike, prvom odredištu u Franjinom pontifikatu.

Svojim je posjetom Bazilici, papa Franjo potvrdio ono što je jučer navečer desecima tisuća vjernika na Trgu sv. Petra poručio: „Vidimo se uskoro. Sutra se želim poći moliti Majci Božjoj, da čuva cijeli Rim. Laku noć i ugodan odmor“

Autor: TUZG
Izvor: Pastoral mladih Zagrebačke nadbiskupije

Post je objavljen 14.03.2013. u 14:56 sati.