Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/crkvaorehovica

Marketing

Korizmena duhovna obnova za bračne parove

Image and video hosting by TinyPic
Prošli smo kroz Korizmenu duhovnu obnovu i doživjeli, po našem uvjerenju, jedno izuzetno iskustvo nošenja križa. Vjerujemo da ste svi, koji ste prisustvovali, bili dirnuti dijalogom bračnog para Havaić. Svoju kalvariju, bolest kroz koju su prolazili, iznijeli su kroz vrlo emocionalan dijalog i to u području koje izaziva u nama najteže osjećaje, a to je izvjesnost smrt . I sam uvod od vlč. Krune bio je izuzetno dobro osmišljen i veoma duboko zadirao u odnos čovjeka i njegovog križa. No zdravlje nije ničija privilegija ni monopol, a isto tako nije moguće, jednostavno, bolesti reči- ne. Oni su očit primjer kako život u bilo kojem trenutku i u bilo kojem životnom dobu može krenuti u naj neželjenijem pravcu. Prekrasno su iznijeli pred nas sve ono što ih je u tim teškim trenutcima razdvajalo ali i sve što ih je vraćalo jedno k drugome. Najvažnija njihova poruka nama jest da što god mi mislili, što god radili, koliko god odbijali poteškoće i zajedništva i razdvojenosti jedini pravi izlaz jest – prihvatiti životni križ koji nas vodi k spasenju. To nije nimalo lako ali prihvaćanje riješava mnoge otpore i odbacivanje nečeg što je neminovno. Križ od Boga poslani vodi nas u nebo. Za nas bračne parove to je poruka koja ide u najduble skrivenosti naših bića i zajedništva. To je poruka koja navodi i ohrabruje na nove odluke i pomake ka većem i snažnijem zbližavanju duha i tijela i međusobno i sa Gospodinom.
Križni put je bio lijepo osmišljen i vođen od vlč. Damira i njegovih ministranata. Križnom putu prisustvovali su i domaći vjernici. Parovi su čitali postaje sa dubokim doživljavanjem poruke hoda kroz muku kako Isusa tako i obitelji. Sve ono kroz što je Krist prolazio, u današnje vrijeme prolaze naši brakovi i obitelji. Misa, predvođena vlč. Krunom bila je jednako taka bogata porukama i usmjeravanjima kako svoj život i zajedništvo prihvatiti i onda kada nam se čini da je to nemoguća misija. Na sv. misi uz vlč. Krunu bila su i 3 koncelebranta to su vlč. Damir Slamek domaći župnik, preč. Josip Koprek i vlč. Pavao Markač, a vlč. Ivica, vlč. Blaž i vlč. Izidor, cijelo vrijeme su ispovjedali. Kroz misu su bile pjevane korizmene pjesme uz vodstvo naših novih Vikendaša Marije i Mladena Magdalenić. Snježana i Darko Cindrić osmislili su molitvu vjernika, a Psalam su otpjevali. Poklone koje smo darovali Havaićima i vlč. Kruni darovao nam je bračni par Radikovič.
Bračni par Matjašec, isto tako najmlađi Vikendaši aktivno su radili na pripremama i organizaciji svega uz to što su darovali vino za potrebe domjenka. Bračni parovi Sedlar, Žnidarič i Petek propustili su dio događanja u crkvi samo da i domjenak bude na visini kao što je bio i službeni dio događanja. Hvala bračnom paru Krešimiru i Mirjani Vukina na organizaciji, obaviještavanju parova i vodstvu i još puno toga... Neka nas sve prati Božji blagoslov!
Svim parovima koji su se odazvali velika hvala, neka ove slike barem malo dočaraju tu lijepu atmosferu, molitvu i druženje.
Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic

Post je objavljen 14.03.2013. u 11:19 sati.