Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vkrnic

Marketing

Klasa optimist

Optimizam je opće očekivanje da će nam se u životu dogoditi više dobrih nego loših stvari. Običnim riječima rečeno, optimisti očekuju da će im budućnost uglavnom donijeti nešto dobro, dok pesimisti očekuju loše. Optimisti i pesimisti se razlikuju i u načinu razmišljanja.


Jedan mi je "stari prijatelj" jednom rekao:"Ništa se ti ne sekiraj,ionako sve će se svejedno loše završiti!".To mi je ostalo u sjećanju, tad sam bio pod utjecajem gemišta, pa mi je rasuđivanje bilo smanjeno.Kod bolesti je najteže ostati optimista, bar je meni to najteže.Lagano je potonuti u pesimizam i depresiju.Ne dam se ja; bik sam u horoskopu.Tvrdoglav jesam, stotinu mana mogu sam sebi nabrojiti, a drugi sigurno i više.
Grintav kakav jesam najveći neprijatelji su mi kao u politici oni unutarnji.Kad se pogledam u ogledalo desna strana mi je optimistična, a lijeva u totalnom pesimizmu ili/ti sjebana, visi; ruka, noga šepa, tko nekakav slinavi zombi sam.
Moram biti optimista i gledati samo svoju desnu stranu, a na lijevu škiljiti.Pamtim dobre trenutke, loše pokušavam zaboraviti. ali to mi baš ne ide.Budućnost će valjda mojoj obitelji i meni napokon poćeti donositi sretne trenutke.Uvjeren sam da je "stari prijatelj" bio u krivu!


Post je objavljen 13.03.2013. u 09:46 sati.