Dragi moji, ne znam kako je kod vas, ali ovdje je svakim danom sve hladnije. Proljeće se bilo sramežljivo pokazalo, kafići su otvorili svoje terase, ljudi su šetali u tanašnim jaknicama, no to su tempi passati, jer sutra navečer mogao bi nas još jednom razveseliti snijeg. Dakle, pravo vrijeme za - vjerojatno posljednji put ove sezone - još jednu slasticu nakon čijeg pečenja kuhinja satima ima onaj fini zimski miris po jabukama i cimetu.
Za muffine s jabukama, čokoladom i cimetom potrebno vam je:
350 g (kiselkastih) jabuka
250 g oštrog brašna
3 žličice praška za pecivo
malo soli
50 g smeđeg šećera
žličica mljevenog cimeta
paketić vanilin šećera
150 g jogurta
dva jaja
75 ml mlijeka
3 žlice ulja (ja koristim suncokretovo)
50 g zdrobljene tamne čokolade (mogu i kupovne čokoladne kapljice/mrvice/nešto tog tipa)
malo kakaa i štaub-šećera
A napravit ćete ih ovako:
1. Operite i ogulite jabuke te ih narežite na sitne kockice ili ih naribajte. U kalup za muffine stavite papirnate kalupe ili ga premažite maslacem.
2. U većoj posudi pomiješajte sve suhe sastojke (brašno, prašak za pecivo, sol, šećer, cimet i vanilin šećer).
3. U posebnoj posudici izlupajte jaja te ih, zajedno s drugim mokrim sastojcima (jogurtom, mlijekom i uljem) dodajte suhoj smjesi. Tijesto miješajte kuhačom, za ove muffine ne treba vam mikser. (U nekom od ovih koraka stavite pećnicu da se grije; sami najbolje znate koliko joj je vremena potrebno.)
4. Na kraju smjesi dodajte čokoladu i jabuke te je još jednom dobro promiješajte...
...i ravnomjerno rasporedite u kalup.
5. Pecite 25 minuta na 180°C. Kad muffini budu pečeni, izvadite ih što prije iz kalupa i stavite na rešetku.
6. Još vruće muffine posipajte (kroz sito) najprije kakaom i odmah zatim štaub-šećerom.
Uživajte!
P.S. I ne zaboravite... Klik... Lajk!
Post je objavljen 12.03.2013. u 14:31 sati.