Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/cooliba

Marketing

Porin: ne znam za elektronsku glazbu, nikad cuo !



S obzirom da smo specificna sredina mnogo toga je kod nas van vremena i prostora. Skrenuo bih pozornost na aktualnu "raspravu" o službenom statusu elektronske glazbe, kontekst je nesuvislo ne uvrštavanje elektronske glazbe u kategorizaciju diskografske nagrade Porin. U kategoriji klupska glazba mozete naci Edu Maajku...ali ne Petra Dundova, Damira Ludviga, Miss. Sunshine, How Convinient, Homeboy-a ili nekog drugog domaceg producenta.

Kada razmisljam o nagradama toga tipa, siguran sam kako nasi domaci producenti nisu razocarani u cinjenicu da ih struka ne primjecuje jer je to kod nas normalno i prirodno je da se polako otupilo na desetljeca ignoriranja.
Nasi producenti elektronske glazbe nece imati manje publike ako nisu na Porinu, elektronska glazba je univerzalna, nije presudan tekst, jezik komunikacije, realno cijeli svijet je na dlanu. Problem je u poruci koja se salje ignoriranjem cijele jedne grane glazbene industrije.
Moram vas podsjetiti na ZAMP, unutar njihovog sustava nameta nisu ignorirani DJ-i.

Mi saljemo klapu na Eurosong, a Fatboy Slim pušta na otvaranju Olimpijskih igara...

Glazbeni kriticari, glazbeni urednici, glazbeni novinari i opcenito citava "struka" od mene ovim putem dobivaju cistu jedinicu, pad. Nitko osim web portala o elektronskoj glazbi npr. klubskascena.com nije komentirao ovaj problem.

Pali ste na ispitu "Osnove glazbenih žanrova" i za domacu zadacu napisite tekst o elektronskoj glazbi, kamere u ruke i u studio npr. Petra Dundova, snimite prilog o domacoj elektronskoj sceni. Također, akreditirajte se za UES, Jeff Mills-a 30.3. i snimite prilog...


Za sve informacije, pohvale, kritike, ideje, ako želite promovirati svoj rad javite se na FB stranici ili na cooliba.hr@gmail.com






Post je objavljen 11.03.2013. u 15:37 sati.