Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/zaboland

Marketing

Znanstveni pristup

Podnaslov: rezanje snite kruha po zabolandski (Frank)

Prvo si morate zamisliti zabolandski kruh. Narezani, prozracan, mlohav sve su snite jedanko debele, zapravo tanke, nesto ispod pola centimentra. Mogao bi se usporediti s bijelim tost kruhom koji se moze kod nas kupiti, ali je jos mekaniji i savitljiviji. Moglo bi ga se u dva veca zalogaja cijelu snitu progutati. Korice kao da ni nema. Samo sto nije bijeli nego smedji, obicno sa sjemenkama.

Za dorucak Frank namaze snitu maslacem i na to stavi narezani sir (naravno narezan rezalicom za sir). E sad mi bi tu snitu uzeli u ruke i u par zalogaja smazali. No Frank jede na fini zabolandski nacin (kak mu se svaki put to da, nemam pojma) i slijedi ritual rezanja. Prvo zareze kruh na trecine po sirini, znaci dva reza, medjutim ne presjece ga odmah po cijeloj sirini nego oko tri frtalja (oduvijek sam zelio napisati ovu rijec). Potom zarotira snitu, te sa jos dva kratka reza prereze kruh na trecine. Tada uzme prvu trecinu, najblizu do sebe i nju prereze na pola. Te konacno uzme taj zalogajcic koji mu je ostao i stavi ga u usta.

Moram priznati da se stvarno nekad osjecam kao Balkanac kada namazem kruh, nekaj na njega stavim, presavinem mlohavu sniticu i smazem sve u tri zalogaja. Samo kada nitko ne gleda.


Post je objavljen 09.03.2013. u 22:24 sati.