Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/abovetheearth

Marketing

Ponešto o modernizmu

Krenem malo razmišljati o tom modernizmu i dođem do laganog zaključka: Razvojem tehnologije, raste i ljudska glupost i zaslijepljenost. Gdje su nestale moralne vrijednosti ovoga svijeta? Gdje je nestala ta sreća u malim stvarima? Gdje smo nestali mi? Naše istinske ideje? Naša nadanja? - Izgubili smo se! Danas je sve po principu PRODAJ - KUPI. Kroz prošlost su ljudi nastojali olakšati život svojim sustanovnicima, a sada ga nastoje što više zakomplicirati. Svjetske velesile nas truju da bi nam mogli prodati lijekove, to je samo jedan oblik uništavanja zajedništva. Pojava liberalizma u svijetu, tek je sada zahvatila Hrvatsku, ali u velikom mahu. Tako nam je poznat i ovaj dijalog:
- Dobar dan. Podržavate li homoseksualce?
- Da, naravno!
- Zašto?
- Ne želim biti zaostao, želim biti ukorak s vremenom.
...

Što reći nakon ovoga, ništa drugo osim kvragu i ljudska pamet. Zar je važnije biti ukorak s vremenom nego biti normalan? Po svemu sudeći jest. Poznata nam je ona: "Podijeli pa vladaj." , upravo nam se to događa. Jedni su za HDZ, drugi za SDP, jedni za liberalizam, drugi za konzervatizam, svatko hoće drugo, a onda u svađu uskoči EU koja kaže da je ona izlaz iz loše situacije. Narvno da jest, ona je izlaz iz loše, a ulaz u bezizlaznu situaciju. Kupit će nam otoke, Slavoniju, Dalmaciju, sve što im se svidi.



Sjetimo se samo što je bilo kad smo zadnji put ušli u zajednicu s nekom državom, ne baš dobro- zar ne? 5 do 12 je davno došlo, sada je već 1 minuta do 12, samo što mi to još ne shvaćamo... Lijep pozdrav do iduće teme.

Post je objavljen 08.03.2013. u 18:10 sati.