Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vatrenevijesti49

Marketing

U PROŠLOJ GODINI 63 INTERVENCIJE

SVETA NEDELJA
Piše/Foto: MD Ranger

Svoju 87.redovnu godišnju skupštinu koja je ujedno bila i izborna održali su vatrogasci Dobrovoljnog vatrogasnog društva Sveta Nedelja. Pozdravnu riječ dobrodošlice poželio je predsjednik društva Mario Švigir te tom prilikom pozdravio gradonačelnika Svete Nedelje , Dragu Prahina, dogradonačelnike Dragutina Penteka Vinovrškog i Ivicu Pavlića. županijsku vječnicu Željku Šabarić, dopredsjednicu gradskog Vijeća Romanu Semenić, predsjednika gradske vatrogasne organizacije Damira Marenića ,predstavnike Udruga te delegate vatrogasnih društava. Među onima koji su po prvi puta kod svetonedeljskih vatrogasaca su predstavnici Sirove Katalene i Lovasa.
Image and video hosting by TinyPic
Po preporuci HVZ-a usklađen je poslovnik o radu skupštine te Statut koji su jednoglasno prihvaćeni. Iz izvješća o radu društva u protekloj 2012.godini izdvajamo: društvo je sudjelovalo na 25.godišnjih skupština društava, odrađene su 63 intervencije. U svibnju, mjesecu zaštite od požara, za svu djecu dječjeg vrtića Linigra i Dječiji San te vrtićkih teta organizirana je edukaciju protupožarne preventive. sudjelovali u obilježavanju mjeseca svibnja, mjeseca zaštite od požara koji je započeo druženjem kod predstavnika grada gdje je društvo dobilo priznanje za vatrogasno društvo godine, te misom povodom blagdana Svetog Florijana u Kapelici srca Isusovog u Strmcu. Sudjelovali su na združenoj pokaznoj vježbi Vatrogasne zajednice Grada pod nazivom „OFFERTISIMA 2012“. Tom je prilikom dodijeljeno priznanje za vatrogasca godine kojeg je dobio zapovjednik društva Petar Mikin . Sudjeluju kao statisti na međunarodnoj vježbi IPA CRO FLOODS 2012 koja se održala na području grada Sv. Nedelje od 21. do 25.05.2012. godine. U lipnju nastupaju na županijskom natjecanju u Jastrebarskom sa muškom A i B ekipom, te sudjeluju na županijskom natjecanju za djecu i mladež u Tučeniku. Organiziran je jedanaesti po redu Memorijalni kup “Pavao Ivanec” koji je odlično posjećen. Sudjeluju na dvije izvanredne dislokacije u Crikvenici i Rudinama kod Splita. U organizaciji VZG-a posjećuju Trokut kod Novske gdje odaju počast poginulim braniteljima 151.samoborske brigade među kojima su bili i vatrogasci iz VZG-a Sveta Nedelja kao njeni pripadnici. Krenuli se u razgovore sa gradskim čelnicima oko zamjene zemljišta i građevine u vlasništvu 1/1 Dobrovoljnog vatrogasnog društva gdje bi vatrogasce iselili na što praktičnije mjesto kako bi nesmetano mogli obavljat svoju djelatnost. Razlog tome je taj što zbog učestalih sprovoda i dolazaka roditelja po djecu pred vatrogasni dom , vatrogasni pristup je blokiran i u 70% slučajeva nisu u mogućnosti izaći na intervenciju. Premještanjem vatrogasnog doma dobili bi nesmetan rad vatrogasaca. Prioritet društva je bio i biti će omasovljenje članstva i izuzetno im je drago primiti svakog novog člana. Tokom godine izdali su oglas u Svetonedeljskom Listu, Novoj svetonedeljskoj panorami , na radiju SVN-a, te putem internetske stranice društva i facebook profila u kojem pozivaju najmlađe da se pridruže vatrogascima.
Image and video hosting by TinyPic
Kako je ovo izborna godišnja skupština izabrano je novo rukovodstvo te će i u narednom periodu društvo voditi predsjednik Marijo Švigir, za dopredsjednicu je izabrana Marija Kovačić, tajnik je Dario Marenić, zapovjednik društva je Petar Mikin. Uz novi Nadzorni odbor izabrani su i delegati koji će zastupati DVD u VZG-u Sveta Nedelja. Kad se ovoliko mnogo radi kao što je to Sveta Nedelja normalan slijed je da ima i nagrađenih. Priznanjima su nagrađeni su pripadnici Mladeži: Filip Vran, Gabriel Kovačić, Jelena Skopljak, Josip Dejanović, Korina Grbeša, Ksenija Dutković, Marko Smolčak, Mateja Dutković, Mato Bajić, Nikolina Delać, Sara Kaluđerović, Tajana Čutić, Tara Jakoš, Tatjana Dutković, Vanessa Buza. Spomenicu za 10 godina dobili su Petar Mikin i Zvonimir Mikin. Spomenicu 40 godina dobili su Josip Gabriša i Željko Zlodi. Brončanom vatrogasnom medaljom nagrađeni su Tina Hrubi, Vedrana Dutković, Pavao Lacković, Rijad Kolarević, Tomislav Marušić, Zvonimir Mikin i Dario Marenić. Srebrnom vatrogasnom medaljom nagrađena je Marija Kovačić. Brončanu vatrogasnu plamenicu za hrabrost i požrtvovnost dobili su Petar Mikin, Zvonimir Mikin, Dario Marenić i Valentino Špehar. Srebrnu vatrogasnu plamenicu dobio je Ivan Lacković. Za sudjelovanje na najvećem prošlogodišnjem požaru otvorenog prostora na području Grada Sveta Nedelja posebnim priznanjem nagrađeni su članovi društva koji su sudjelovali na požaru. Nakon pozdravnih riječi gostiju uslijedilo je druženje uz svečani domjenak.



Post je objavljen 05.03.2013. u 17:21 sati.