Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vatrenevijesti49

Marketing

DVD BUDAŠEVO DOBRO SURAĐUJE SA SVIMA

BUDAŠEVO

Članovi DVD-a Budaševo na izbornoj Skupštini izabrali vodstvo za iduće četverogodišnje razdoblje.Redovna, ujedno i izborna, 58. Skupština Dobrovoljnog vatrogasnog društva Budaševo održana je u mjesnom u petak, 01. ožujka. Na Skupštini su usvojili izmjene i dopune Statuta društva, prihvaćeno izvješće o radu i financijskom poslovanju, te izabrali novo vodstvo i Upravni odbor.Predsjednik društva Juraj Malbašić u svom je govoru istaknuo da je unatoč financijskim poteškoćama društvo opremljeno minimalnom propisanom vatrogasnom opremom, koja se brižljivo čuva i namjenski koristi. Nabavljena je i jedna manja električna muljna pumpa, 5 zimskih vjetrovki i 2 baterije za UKV stanicu. Provedeno je osposobljavanje tri operativna člana društva za specijalnost, “Rad s aparatima za zaštitu dišnih organa”. Članovi društva u protekloj su godini sudjelovali na obilježavanju Dana Sv. Florijana i svetoj Misi u sisačkoj Katedrali koju je predvodio Biskup Sisačke biskupije mons. Vlado Košić. Sudjelovali su vatrogasci Budaševa u procesiji za Stepinčevo, a predsjednik Malbašić s ostalim kolegama iz VZ na prijemu kod gradonačelnika Grada Siska. Također su sudjelovali na hodočašću u Mariju Bistricu. Preventivna akcija u svibnju “Vatrogasna karavana”, u organizaciji VZG Siska, također je bila mjesto na kojem su vatrogasci Budaševa aktivno odradili postavljene zadaće. Natjecateljske ekipe muška i ženska mladež sudjelovale su na službenim natjecanjima Grada Siska i Sisačko-moslavačke županije gdje su postignuti prosječni rezultati, pa je upućena primjedba zapovjedništvu društva da se za buduća natjecanja ekipe trebaju bolje pripremiti.

Članovi društva uspješno su obavili i dojavljene intervencije i to: ispumpavanje vode iz podruma stambene zgrade na području naselja Caprag, na koje je upućeno 5 vatrogasaca i jedno vozilo, spašavanje stada ovaca iz nabujale rijeke Save u Topolovcu, u kojem je sudjelovalo 5 vatrogasaca s jednim vatrogasnim vozilom, gdje je uspješno iz vode izvučeno 30 ovaca, te četiri intervencije gašenja požara otvorenog prostora u Budaševu i Capraškim Poljanama, gdje je sudjelovalo ukupno 12 vatrogasaca i četiri vatrogasna vozila. Ovome je pokazana spremnost i uspješno sudjelovanje u vatrogasnim intervencijama u okruženju na koje se vatrogasci Budaševa upute po pozivu iz operativnog centra JVP Grada Siska.
Image and video hosting by TinyPic
Pohvaljena je dobra suradnja sa drugim vatrogasnim društvima, kao i VZ Grada Siska, a posebno prijateljska suradnja sa DVD Nedelišće. Vrlo blisku i korisnu suradnju vatrogasci Budaševa imaju sa Mjesnim odborom i svim udrugama u mjestu, što pridonosi za višestranu korist i ukupne dobre odnose i razvoj mjesta. Svojim redovnim radnim akcijama vatrogasci Budaševa uređuju prostor oko vatrogasnog spremišta, a posebno se briga vodi o urednosti unutarnjih prostora i ispravnosti vatrogasne opreme u spremištu, čime je osigurana operativna spremnost za intervenciju.Nagrađeni su članovi društva za dugogodišnji vatrogasni staž u društvu i to: Vlado Vidaković spomenicom za 10 godina, Nikola Pavlenić Benks, Nikola Pavlenić Lujo, Ivica Križe, Zlatko Vrbanac, Juraj Malbašić i Željko Pavlenić spomenicama za 50 godina neprekidnog članstva i rada u društvu.

Predsjednik VZ Grada Siska Ivica Šolaja, pohvalio je rad članova i vodstva DVD-a Budaševo, te naglasio da su i ostala društva na području VZ zadovoljavajuće opremljena propisanom opremom i mogu sigurno intervenirati u svome mjestu, a u slučaju potrebe i šire. Pozdrave vatrogascima Budaševa i podršku za njihov rad, dali su i drugi predstavnici DVD-a koji su nazočili ovoj Skupštini. Na kraju skupa predsjednik društva Juraj Malbašić, zahvalio je svim sponzorima i mještanima na pomoći koju su dali za DVD, članovima društva za zalaganje i rad, gostima na lijepim riječima podrške, a novo izabrano vodstvo pozvao da kao i do sada, složno rade u vatrogastvu za dobrobit mjesta i svih ljudi koji zatrebaju vatrogasnu pomoć.…. sisak.info

Post je objavljen 05.03.2013. u 10:13 sati.