Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/alenzoric

Marketing

Slobodna škola u Hrvatskoj


Znate li da je udruga Slobodna škola od Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta dobila odobrenje za otvaranje osnovnih i srednjih škola po modelu slobodnih škola kakve postoje posvuda u svijetu?

Slobodne škole u Hrvatskoj još su do nedavno djelovale kao puka znanstvena fantastika. Sada je situacija puno stvarnija i mogućnosti otvaranja ovise samo o tome da li će se formirati dovoljan broj roditelja i nastavnika koji će razumjeti i prigrliti ovu ideju. Ove škole nisu ni za sve nastavnike, ni za sve roditelje, ni za svu djecu. One su tek jedna opcija koja je idealna za one kojima je bliska.

Ako još niste, upoznajte način funkcioniranja ovih rasadnika slobodnomislećih, nesputanih ljudi i zapitajte se da li je takav način školovanja nešto što biste poželjeli svome djetetu.

Iako se prva slobodna škola otvorila još davne 1921. godine, njen koncept je još uvijek revolucionaran. Mnogim ljudima, naviklim na sva ograničenja jedinog školskog sustava za koji znaju, je čudan upravo zato jer je duboko ljudski, u potpunosti poštuje djecu, omogućuje im prostor i potiče ih da se razvijaju u onom smjeru koji im je najviše svojstven, za kojeg imaju najviše sklonosti.

Pratite rad udruge na njenoj facebook stranici, informirajte se, a ako vam je ideja bliska, priključite se i doprinesite otvaranju slobodnih škola u Hrvatskoj.


Vrlo zanimljiv video o jednoj slobodnoj školi. Ovakve škole su revolucija u pristupu obrazovanju i pristupu djetetu. Sve što ste do sada znali o obrazovanju, više ne vrijedi i ničemu ne koristi.Post je objavljen 05.03.2013. u 12:02 sati.