Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/blogdogg

Marketing

RUPPERT PUPPKIN: KRALJ KOMEDIJE!

"his name is Ruppert Puppkin and he lives in a world of make beleave..."

navodno je de niro u tandem sa scorseseom upao kao zamjena za harveya keitela?
Slično tome, dustin hoffman je upao u ulogu diplomca nakon što ju je robert redford sa gnušanjem odbio ,kao, ko će povjerovat da redford ima problema u komunikaciji sa ženama?
Upravo taj događaj kroničari hollywooda povezuju sa preobratom na polju filmskih prototipova i heroja. Ženska publika s početkom 70-ih prestaje uzdisati za US arijevcima redfordom i newmanom, te se okreće niskim ,crnomanjastim nosonjama. Kada se najzad Pacino pojavi u Kum 2,
metar cvajncik latino-loveri restauriraju duh rudolpha valentina i sve je spremno za jednu eru noir heroja. Vrhunac ta priča doseže sa trenutkom kada roberto benighni preuzme oscara za Život je lijep.
Martin Scorsese i Robert de Niro su u tandemu popločali cijeli 1 kult. Nadaleko su citirane njihove sekvence i monolozi. Od svih masterpisa njih dvojice, izdvojio bih relativno manje poznati film Kralj komedije. Riječ je o underground filmu, adaptiranom u taj neodoljivi new york 70-ih. Ruppert Puppkin je protagonist čije ime nitko ne može zapamtiti. Beskompromisan u svome lovu na tih 15 minuta slave, Puppkin izvodi neviđeni medijski performance. De Niro u roli Rupperta Puppkina uspijeva od sebe učiniti najantipatičnijeg, iritirajućeg marginalca. U filmu također glumi i legendarni Jerry Lewis. njegova prilično autobiografska rola daje filmu takav pečat kojime pruža kompletan pogled unutar duše celebritija. koliko je avangardno moralo biti filmsko djelo koje je o takvim temama progovaralo 1981.? zato i gledam sve što Martin Scorsese radi jer od Ulica zla do posljednjeg Kristova iskušenja, put je dalek i dugovječan.

mislim da bi vam taj film genijalno popunio tu proljetnu nedjelju ,kao kruna savršenom danu.

Talkin to me?



Post je objavljen 03.03.2013. u 16:21 sati.