Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/psi-vodici

Marketing

Apel nekome, ne čini to!

Dragi netko,

ne znam hoće li se brojni moji prijatelji, poznati ili nepoznati naljutiti na mene što ti se obraćam s "dragi", ali, ne znam drugačije, nekako je uobičajeno kad se nekome piše pismo početi s "dragi".

Obraćam ti se sva u strahu s molbom da staneš u svom naumu, da ne činiš to. Ovih dana sam zabrinuta i preplašena, kao i mnogo mojih prijatelja, poznatih i nepoznatih. U strahu i brizi smo za svoje ljubimce, za svoje prijatelje kojima prijeti trovanje od otrova kojeg si ti, možda ne misleći na posljedice, bacio. Nekima su to dugogodišnji ljubimci, članovi obitelji, nekima možda i jedini preostali prijatelji, nekim starijim osobama su to možda i jedini razlog da se o nekome brinu, nekima terapija, a nama slijepima osim što su ljubimci, osim što su prijatelji, oni su naše oči, naša sigurnost, naše samopouzdanje.

Možda te je koju noć neki tužni pas ostavio budnoga, jer se samo bojao i tražio čovjeka prijatelja, ali to nije razlog za tako okrutnu osvetu. I vjeruj mi, čim tog ili bilo kojeg drugog psa pomiluješ, taj će ti se veseliti cijeloga života. Neće pamtiti ništa ružnoga, pa niti ovo što mu prijeti danas. Možda te je ljutnja zaslijepila, pa nisi razmišljao i o ovim posljedicama, ali sad je vrijeme da razmisliš i zaustaviš svoj naum.

Ako imaš imalo srca i hrabrosti, ne čini to. Stani. Molim te. Sjeti se ljudi koje ćeš ražalostiti, sjeti se staraca kojima je to možda jedini razlog izlaska, sjeti se nas slijepih koje ćeš onemogućiti u kretanju, neke i zatvoriti u četiri zida.

Molim te, bilo gdje, ovdje u komentar, anonimno, ili na facebook stranici "Ustanimo na noge i zaustavimo trovanje", nazovi neke novine ili radio postaje, da nitko ne zna, napiši, javi gdje si bacio te otrove, pomozi nam da spasimo što se spasiti još može. Pomozi nam da nastavimo normalno živjeti.

Našla sam i nekakvu kartu na internetu gdje su nađeni otrovi. Ja i moji prijatelji je ne vidimo, ali pokušavamo se snaći i pomoći jedni drugima, molim te pomozi sada i ti nama.




I na kraju, još jednom te molim, ne čini to više.







Post je objavljen 03.03.2013. u 07:35 sati.