Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/plasticno-je-fantasticno

Marketing

Naši plastičari - AD Plastik iz Solina

Tvrtka AD Plastik iz Solina proglašena je najboljom velikom hrvatskom tvrtkom u 2012. godini po izboru HGK te joj je dodijeljena nagrada Zlatna kuna.


AD Plastik d.d. najveći je hrvatski proizvođač plastičnih dijelova za automobilsku industriju. Društvo je nastalo 1992. godine izdvajanjem iz bivše Jugoplastike, da bi se 1996. godine oblikovalo kao dioničko društvo, pod današnjim imenom. Društvo je privatizirano 2001. godine, na bazi tzv. programa radničkog dioničarstva, koji je uspješno realiziran, stoga su djelatnici AD Plastika danas vlasnici skoro petinu dionica svoje tvrtke.




Djelatnost AD Plastika u Hrvatskoj je proizvodnja dijelova iz plastičnih masa za interijere i eksterijere automobila.

Osim proizvodnje u Hrvatskoj, AD Plastik ima proizvodne pogone u Rumunjskoj, Srbiji, Rusiji i Sloveniji. Tvrtka u Hrvatskoj zapošljava 830 djelatnika, a više od 95 posto proizvodnje čini izvoz.




Najveći kupci s kojima AD Plastik i ostale članice Grupe uspješno razvijaju dugoročnu poslovnu suradnju su: Renault, Nissan, PSA, Ford, Opel, VW, Dacia, VAZ, Daewoo, Fiat, Mitsubishi.

U sljedeće tri godine tvrtka planira investicije u proizvodnju te nastavak ulaganja u kadrove, modernizaciju opreme i tehnologije, što je preduvjet održivog razvoja u zahtjevnoj autoindustriji.


Web stranica: AD Plastik







Post je objavljen 03.03.2013. u 00:01 sati.