Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/crostojkovic1958

Marketing

Još jedna organizirana pljačka u nizu mnogobrojnih.



„OTOK ZNANJA“ na bublju

Još jedna pretvorbena trasankcija završila je neuspješno. Krajem 2005. god. novoosnovana ustanova pod zvučnim imenom „Otok znanja“. Na javnom natječaju kratko nakon osnivanja izabrana je upravo ta friško osnovana ustanova Otok znanja kao partner u privatizaciji visoko zaduženog poduzeća HOTELI KOLOČEP d.d. , iako je bilo ponuđača koji su znatno više ponudili.

Inicijator i vodeća osoba za realizaciju poduhvata bio je SINIŠA GRGIĆ, osoba od naročitog povjerenja tadašnjeg primjera Ive sanadera, a daljnji suosnivači Ustanove bili su poduzetnik Željko Markota i anonimus Davor Lauc. Privredna banka Zagreb odobrava kredit pomenutoj Ustanovi, koja je tek osnovana i nema nikakve imovine, u iznosu od 36,750,000,00 kn (ili 4,900.000,00 EUR).

Fond za privatizaciju prenosi (predaje) dionice HOTELA KOLOČEP d.d. novoosnovanoj Ustanovi, a ista ih zalaže kao sigurnost za povrat kredita kod PBZ-a. U medijima je obrazloženo da će Ustanova Otok znanja pretvoriti otok Koločep u otok znanja, što je za svakog laika bilo evidentno da se to neće dogoditi. Novci od kredita PBZ-a kao i daljnje pozajmnice koje su dobivene uz hipoteku na nekretninama Hotela Koločep d.d. polako su se topili a krediti PBZ-u i ostalim zajmodavcima nisu vraćani.

Vrijednost kompleksa HOTELI KOLOČEP d.d. višestruko je veća nego što je bila ugovorena cijena otkupa dionica, a Vlada Ive Sanadera je preko Fonda za privatizaciju amenovala taj „posao“. Poznato je da su Siniša Grgić i Ivo sanader bili vrlo bliski. U to doba je i predsjednik Stipe Mesić hvalio taj projekt, a za pretpostaviti je da je tadašnja šefica protokola Predsjednika i punica od Siniše Grgića odigrala lobističku ulogu. Uostalom Sanader je poslao Sinišu Grgića u Vijeće HRT-a da rasturi tadašnju Upravu i PROGRAMSKO VIJEĆE HRT-a.

No operacija nije uspjela ili ipak jeste? Danas, 28.02.2013. održava se javna dražba na Trgovačkom sudu u Splitu – Stalna služba Dubrovnik, Dr. Ante Starčevića 23, Dubrovnik, a predmet držažbe su dionice HOTELA KOLOČEP d.o.o. čija vrijednost je procjenjena na 36,435.620,00 kn. Zanimljivo da je vrijednost nekretnina procjenjena na isti iznos koji odgovara iznosu kredita PBZ-a. Još jedan daljnji kuriositet u ovom stečajnom postupku protiv Ustanove Otok znanja je činjenica, da se njezin bivši ravnatelj i stalni odvjetnik zajmodavca PBZ banke Zoran Puljiz, prestavio na sudu kao zakonski zastupnik dužnika, iako mu je mandat već duže vremena istekao, a sud prigovore druge strane nije uzeo u obzir.

Na ovaj način se PBZ želi domoći objekta čija je vrijednost višestruko veća od procjenjene i prodat ga nakon toga po višestrukoj cijeli, ili je već s nekim bogatašem dogovoreno da preuzme tako vrijedan otok nadomak Dubrovniku. Ovaj projekt ne bi financirala ni jedan banka svijeta, a to je učinila PBZ. Također ni jedan prodavatelj na svijetu ne bi predao dionice, bez da je dobio cijenu u potpunosti isplaćenu. Stoga se mora zaključiti da se radili o internom dogovoru Sanader (Fond za privatizaciju), Božo Prka (BPB) i Siniša Grgić( u ime Ustanove "Otok znanja").

Zadnji plijen koji ista grupacija i dalje eksploatira je Europski dom/Europski pokret u Zagrebu, a to sve zahvaljujući naklonosti gradonačelnika i Graske skupštine.

HRVATSKI POKRET “ŠTIT”
BRANKO STOJKOVIĆ
Adresa: Đurđevačka cesta 159
Bjelovar / 26.02.2013.
HRVATSKA
Kućni telefon: 00 385 43 231 297
Mobitel: 00 385 95 814 82 90
Žiro-račun: 2340009-1100203086
Privredna banka Zagreb
http://crostojkovic1958.blog.hr
brankostojkovic152@yahoo.com
URED: Masarykova 8


Post je objavljen 28.02.2013. u 21:40 sati.