Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vatrenevijesti49

Marketing

KOLAPS: VATROGASCI ZA 15 DANA OSTAJU BEZ GORIVA?

MOSTAR

Već za nekih 15-ak dana vatrogasci Mostara mogli bi potpuno obustaviti rad, jer ostaju bez materijalno-tehničkih sredstava, koje ne mogu nabaviti, pošto Grad Mostar nema usvojen ni proračun, a niti privremeno financiranje za ovu godinu. Situacija je u ovom trenutku preozbiljna, kaže predsjednik Sindikata mostarskih vatrogasaca Milenko Zovko, podsjećajući da je vatrogasna služba na koljenima zbog neusvajanja proračuna za 2013. godinu. "U roku od pola mjeseca, otprilike, najvjerojatnije, ako ostane ovakva situacija, više nećemo moći ni izići iz Vatrogasnog doma, jer neće biti osnovnih materijalnih sredstava", rekao je Zovko, a javio je "Radio Slobodna Europa". Nije u pitanju samo novac namijenjen sredstvima za rad.

"Plaće, evo, već drugi mjesec, nismo primili, u ovoj godini nijednu, sad će brzo i treći mjesec, a s tim mimo plaće, nećemo moći ni ovjeravati knjižice zdravstvene", izjavio je za "RSE" potpredsjednik sindikata vatrogasaca, Azur Čomor. Podsjetimo, zbog nepostizanja političkog dogovora oko novih izbornih pravila među najjačim hrvatskim i bošnjačkim strankama, jedino u Mostaru nisu održani lokalni izbori. Proračun za 2013. godinu nije donesen, mandat starog Gradskog vijeća je pod upitnikom, a time i odluka o privremenom financiranju. Iz nevladinog sektora u više navrata su apelirali na političke stranke da u pregovorima o Mostaru odustanu od maksimalističkih pozicija i odblokiraju život u gradu.

"Mi građani Mostara smo odavno svjesni da jedino kompromis može biti rješenje za Mostar, pa se čudimo kako to konačno i političari ne shvaćaju i za promjenu se ne okrenu rješavanju brojnih problema i kolapsu koji je sve izvjesniji", rekla je za "RSE" portparol organizacije Centri civilnih inicijativa, Majda Behrem Stojanov. Prema nekim procjenama, oko 2.000 ljudi direktno i indirektno zavisi od gradskog proračuna. U anketi koju je objavio "Radio Slobodna Europa", intervjuirani građani Mostara su uglavnom isticali da političari gledaju samo svoje interese, a da narodu uopće nije dobro.…. starmo

Post je objavljen 27.02.2013. u 19:13 sati.