Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/dianna-divernoe

Marketing

CRVENE STRASTI RAJ - DAJANA DIVERNO

Pesma ''Osećam te..'' koju smo čuli davne 2008 godine, će svoje mesto kao uvodan deo romana naći u delu ''Crvene strasti raj''. Naslov govori dovoljno za sebe, kao i pesma. Smešten u Mađarsku, opet nam pruža priliku da se sretnemo s likom kog smo upoznali u delu Leopard broj 39.
Doduše nećemo mnogo govoriti, odlomak romana na kom Dianna Divernoe trenutno radi.

GLAVA PRVA – POVRATAK LOŠE DEVOJKE

Život je imao više različitih oblika, ali od svih nju je uvek intrigrilala ona životna opcija Hokus-pokus. Dovoljno životno, dovoljno luckasto, i dovoljno joj nalik... Utonula u misli, a da ni sama nije znala zašto bi se osećala depresivno, gledala je rominjanje kiše po staklu. Vreme je bilo tmurno tih dana, ali svejedno ona je kao i uvek bila dovoljno jedra.
Smisao ljubavi, smisao postanja, smisao nje same kao jedinke koja je iza sebe ostavila.. četiri godine tolikog vela usamljenosti da je to bilo i više nego dovoljno. Mnogi drugi ljudi bi na njenom mestu bili skršeni.. ona nije...
Sad je postajala još koji trenutka u jednom mestu, a onda se okrenula prema svojoj sagovornici.
- Još samo dva dana.
Larisa koja je podigla poged s novina kojih je u tom trenutku nehajno raskrilila kako bi ih tek tobož preletela, barem po naslovima, jer nikad nije ni čitala novine, pogledala je preko ruba papira.
- To nije dug period Isabel.
- Nije.
- Četiri godine su bile mnogo, mnogo gore. Pre svega – smotala je one novine gde je pogledala tek dva naslova uviđajući da novinarima uvek nedostaje originalnosti i da su svi naslovi slični – moraš shvatiti kako vreme brzo prolazi.
- Ali..
- Dva dana ne znači ništa, evo ja ću da prespavam kod tebe, jest' da je ovo tvoj iznajmljeni stan i da me jako zanima sve ono što.. – zastala je, kao da se plaši šta će izreći pre nego što je Isabela (koju su svi zvali Isabel) krenula u pravu lavinu odbrusivanja – naravno ako to smatraš dobrom idejom?
- Svakako – odmerila ju je – taman sam želela da pravim žurku u pidžami...




Post je objavljen 26.02.2013. u 10:37 sati.