Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/hrhb

Marketing

Molitva posvete Isusu Kristu

Moj Bože, ja vjerujem u Tebe, ja Ti se klanjam, ufam se u Tebe i ljubim Te, molim Te oproštenje za sve one koji u Tebe ne vjeruju, koji Ti se ne klanjaju, koji se u Tebe ne ufaju i koji Te ne ljube.

Presveto Trojstvo, Oče Sine i Duše Sveti, klanjam Ti se s dubokim strahopoštovanjem i prikazujem Ti Predragocjeno Tijelo i Krv, Dušu i Božanstvo, Gospodina našega Isusa Krista, koji je prisutan u svim svetohraništima Zemlje, kao naknadu za uvrede, svetogrđa i nemarnosti kojima je On uvrijeđen. Po neizmjernim zaslugama Presvetog Srca Isusova i Bezgrešnog Srca Marijina, smiluj se nama grješnicima. (anđeo Portugala)

Hvaljene, slavljene i blagoslovljene, neka budu Presvete Rane na Presvetom Tijelu Isusovu. x 5

O Marijo, bez grijeha začeta, moli za nas koji se tebi utječemo i za sve one koji se tebi ne utječu, a naročito za neprijatelje svete Crkve i za sve one koji su tebi preporučeni. (1. dio Čudotvorna medaljica od sv. Katarine Laborue, a ostalo, sv. Maksimilijan Kolbe)

Totus tuus, Tvoj sam sav i sve moje pripada Tebi, moj ljubljeni Isuse, po Mariji, Tvojoj presvetoj Majci. (sv. Ljudevit Monfortski)

O Krvi i Vodo, što potekoste iz Srca Isusova kao Izvor milosrđa za nas, ja se uzdam u Tebe. (Isus sv. Faustini Kowalskoj)

Isuse, Marijo, Josipe, ja Vas ljubim i molim, spasite nerođene.

Uzmi Gospodine i primi svu moju slobodu, moju pamet, moj razum i svu moju volju, sve što imam i što posjedujem, Ti si mi to dao, Tebi Gospodine sve vraćam, sve je Tvoje, raspolaži sa svime po Svojoj volji, daj mi samo Svoju ljubav i milost i to mi je dosta. (sv. Ignacije Lojolski)


Molitva osobne posvete Isusu Kristu, utjelovljenoj Mudrosti po Marijinim rukama, sv. Ljudevita Monfortskog;
“O vječna i utjelovljena Mudrosti! O preljubezni i poklona dostojni Isuse, pravi Bože i pravi čovječe, Jedini Sine Vječnoga Oca i Marije vazda Djevice! Duboko Ti se klanjam u krilu i slavi Tvog Oca u vječnosti i u djevičanskom krilu Marije, Tvoje predostojne Majke, u vrijeme Tvoga utjelovljenja. Zahvaljujem Ti što si poništio sama sebe uzevši oblik roba, da me izbaviš iz okrutnog vražjeg ropstva; hvalim Te i slavim zato što si se htio u svemu, podložiti Mariji, svojoj svetoj Majci da me učiniš po njoj svojim vjernim robom.

Ali, jao! Nezahvalan i nevjeran kakav jesam, nisam čuvao zavjete i obećanja koja sam Ti tako svečano zadao na svom krštenju; nisam ispunio svoje obveze; ne zaslužujem zvati se ni Tvojim djetetom ni Tvojim robom; i, budući da u meni nema ništa što ne zaslužuje Tvoj prezir i tvoju srdžbu, ne usuđujem se sam približiti Tvome svetom i uzvišenom Veličanstvu. Radi toga se utječem zagovoru i milosrđu Tvoje presvete Majke, koju si mi dao za posrednicu kod Tebe; i njezinom se pomoću nadam isprositi od Tebe pokajanje i oproštenje svojih grijeha, postići i sačuvati Mudrost. Pozdravljam Te, dakle, o Marijo Bezgrješna, živo svetohranište Božanstva, u koje se sakrila Vječna Mudrost i hoće da joj se tu klanjaju anđeli i ljudi! Pozdravljam te, o Kraljice neba i zemlje, čijoj je vlasti podložno - sve što je pod Bogom. Pozdravljam te, o sigurno utočište grješnika, čije milosrđe nikome nikada nije bilo uskraćeno; ispuni težnje moje za Božanskom Mudrošću, i primi u tu svrhu zavjete i darove koje ti prinosi moja nevrijednost.

Ja N. N., nevjerni grješnik, obnavljam i potvrđujem danas pred tobom i predajem u tvoje ruke zavjete svoga krštenja: odričem se zauvijek Sotone, njegova sjaja i njegovih djela, i potpuno se predajem Isusu Kristu, utjelovljenoj Mudrosti, da nosim za Njim svoj križ sve dane svoga života, i da Mu budem vjerniji nego što sam bio do sada. Ja te, o Marijo, danas izabirem pred cijelim nebeskim dvorom za svoju Majku i Gospodaricu. Predajem ti i posvećujem, u svojstvu roba, svoje tijelo i svoju dušu, svoja izvanjska i unutarnja dobra, pa i samu vrijednost svojih dobrih djela, prošlih, sadašnjih i budućih, prepuštajući tebi potpuno i neograničeno pravo da raspolažeš sa mnom i sa svim što mi pripada, bez izuzetaka, kako se tebi svidi, na veću slavu Božju u vremenu i vječnosti. Primi, o dobrostiva Djevice, ovaj mali dar moga ropstva na čast i u jedinstvu s podložnosti kojom se Vječna Mudrost htjela podložiti tvome majčinstvu; kao priznanje moći koju vi oboje imate nad tim crvićem i bijednim grješnikom, i u zahvalu za povlastice kojima vas je obdarilo Presveto Trojstvo.

Svečano izjavljujem da ću od sada, kao tvoj pravi rob, tražiti samo tvoju čast i u svemu te slušati. O Majko divna! Predstavi me svome dragom Sinu kao svoga vječnog roba, te kao što me je po tebi otkupio da me po tebi i primi. O Majko milosrđa! Pomozi mi da zadobijem pravu Božju mudrost i radi toga me uvrsti u broj onih koje ti ljubiš, učiš, upravljaš, hraniš i braniš kao svoju djecu i svoje robove. Djevice vjerna, daj da budem u svakoj stvari tako savršen učenik, nasljedovatelj i rob utjelovljene Mudrosti, Isusa Krista, tvoga Sina, da dostignem tvojim zagovorom, po tvome primjeru do punine njegove dobi na zemlji i slave u nebu. Tako neka bude. Amen

http://www.monfortanci.com/Molitva_posvete_Isusu_Kristu.html

Post je objavljen 23.02.2013. u 21:00 sati.