Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vatrenevijesti49

Marketing

DVD OSTRNA ODRŽALA 84.REDOVNU IZBORNU- IZVJEŠTAJNU SKUPŠTINU

OSTRNA
Piše: Božidar Cik, dipl.ing.

Dana 16. veljače 2013. godine DVD Ostrna održalo je 84. redovnu izborno-izvještajnu godišnju skupštinu. Predsjednik DVD-a Božidar Cik otvorio je skupštinu i pozdravio uzvanike: predstavnika županije Zagrebačke - pročelnika za financije gos. Ivicu Bošnjaka, predsjednika Gradskog vijeća grada Dugog Sela gos. Stjepana Berteka, potpredsjednika Gradskog vijeća Antu Bauera, gradonačelnika grada Dugog Sela gos. Vladu Kruhaka, zamjenike gradonačelnika Stipu Velića i Ivana Gerecija, pročelnika za društvene djelatnosti gos. Veljka Bertaka, predstavnike VZG Dugog Sela: predsjednika gos. Zvonka Novosela, zapovjednika gos. Nikolu Rnjaka i tajnika gos. Ivicu Klarića, sponzore, predstavnike 35 prijateljskih društava, te na kraju sve članove Društva. Kako je podneseno u izvješćima s danom 31.12.2012. godine Društvo broji 170 članova. Analizirajući članstvo prema aktivnostima Društvo ima 70 izvršnih članova, 37 pričuvnih članova, 5 članova veterana, 34 člana mladeži i 24 člana podmlatka, te prema osposobljenosti broji 38 vatrogasaca, 17 vatrogasaca I klase, 8 dočasnika, 8 dočasnika I klase,11 časnika I klase, 2 počasna vatrogasna časnika i 26 članova sa zvanjem vatrogasne mladeži. Nadalje Društvo ima 3 člana osposobljena za spašavanje pri tehničkim intervencijama, 9 članova osposobljenih za strojara i 14 članova osposobljenih za rad s dišnim aparatima. Prema spolu broji 57 ženskih i 113 muških članova, a prosjek starosti članova iznosi 30,4 godina.
Image and video hosting by TinyPic
Predsjednik je prilikom svog izlaganja o radu i rezultatima Društva u cijelom mandatnom razdoblju od 2009. do 2013. istaknuo da je 2012. godina bila najuspješnija u dugogodišnjoj povijesti društva. Prije svega treba naglasiti da su 23 člana završila osposobljavanje za vatrogasca, te 7 članova za dočasnika. Odradili smo osiguranje Viteškog turnira na Martinbregu, te Dugoselske biciklijade. Organizirali smo 4. u nizu vatrogasno natjecanje za djecu 6-12 godina, mladež 12-16 godina i odrasle, pod nazivom 4. Kup Sv. Florijana. Natjecanje je uspješno odrađeno uz učešće 64 ekipe (6 ženskih i 13 muških ekipa djece, 4 ženske i 7 muških ekipa mladeži, 8 ženskih i 15 muških ekipa odraslih, te 11 ekipa na mokrom natjecanju). Tijekom sezone treniralo je i natjecalo se 10 natjecateljskih ekipa: 1 ženska i 1 muška ekipa djece 6-12 godina, 1 ženska i 2 muške ekipe mladeži 12-16 godina, 1 ženska i 1 muška "A" ekipa, te 1 ženska i 2 muške "B" ekipe, a iste su na 18 raznih takmičenja imale 56 nastupa, sa solidnim rezultatima: 9 prvih, 12 drugih i 5 trećih mjesta, a ženska ekipa djece 6-12 godina, nakon tri uzastopna 4. mjesta, napokon osvaja 1. mjesto na županijskom natjecanju u Tučeniku. Što se tiče natjecanja Društvo je ostvarilo povijesni rezultat. U 2012. godini nastupilo je sa šest ekipa na službenim županijskim natjecanjima i to u svih šest kategorija, odnosno DVD Ostrnu na županijskim natjecanjima predstavljale su sljedeće ekipe: 1 ženska i 1 muška "A" ekipa, 1 ženska i 1 muška "B" ekipa, te 1 ženska i 1 muška ekipa djece 6-12 godina, a što nije uspjelo niti jednom društvu sa područja VZŽ Zagrebačke.U protekloj godini interventna jedinica odradila je 22 vatrogasne intervencije, od toga 6 tehničkih intervencija, 2 požarne intervencije na stambenim objektima, 2 požarne intervencije na gradskom smetlištu, te 12 požarnih intervencija otvorenog prostora. Na intervencije je ukupno izašlo 125 vatrogasaca koji su utrošili 371 sati. U prosjeku to iznosi 6 vatrogasca i 17 sati po intervenciji. Pored intervencija društvo je sudjelovalo na gradskoj taktičko pokaznoj vježbi povodom Sv. Florijana koja je u svibnju održana u Dugo Selo, a u ljetnoj požarnoj sezoni 5 naših vatrogasaca odradili su 6 smjena dislokacije na otoku Visu. Za 2013. godinu društvo planira pristupiti svim osposobljavanjima u organizaciji VZG Dugo Selo, poslati vatrogasce na dislokaciju na otok Vis, organizirati vatrogasno natjecanje 5. Kup Sv. Florijana, legalizirati postojeće objekte, izraditi projektnu dokumentaciju i započeti izgradnju garaže za smještaj vatrogasnih vozila, uvježbavati natjecateljske ekipe, te niz drugih aktivnosti.

Zaslužnim članovima podijeljena su priznanja: spomenicu za 30 godina rada primio je zapovjednik Dražen Turković, za 20 godina Branko Brlek, Vitomir Topolko i Siniša Knezić, a za 10 godina Nikolina Frankol, Mladen Srečić, Zlatko Brlek i Stjepan Banićek. Osposobljenim članovima podijeljena su uvjerenja o osposobljavanju za vatrogasca i dočasnika, a sponzorima i donatorima podijeljene su zahvalnice. Za vatrogasca 2012. godine DVD-a Ostrna proglašen je Denis Turković, star 21 godinu, 6 godina vatrogasnog staža, vatrogasni dočasnik, specijalnost za aparate za zaštitu dišnih organa, pripadnik je interventne postrojbe, sa 12 intervencija i 32 utrošena sata prošle godine. Voditelj je ekipa podmlatka i mladeži, te je jedan od voditelja koji su radili s ekipom djevojčica, a koja je osvojila 1. mjesto na županijskom natjecanju. Izabrano je i novo rukovodstvo koje će Društvo voditi u mandatnom razdoblju od 2013. do 2017. godine. U Upravni odbor izabrani su: Božidar Cik za predsjednika, Zdravko Brlek za zamjenika predsjednika, Dražen Turković za zapovjednika, Damir Berić za tajnika, Jadranka Koštek za blagajnicu, Ivan Novak za spremištara, te Stjepan Harambaša, Vjekoslav Čvorig, Mladen Srečić, Sanjica Cik i Sanja Štagl za članove. U Nadzorni odbor izabrani su: Ivan Milković za predsjednika, te Zdenko Harambaša i Marija Trusk za članove. U Zapovjedništvo izabrani su: Dražen Turković za zapovjednika, Tihomir Lopatar, Darko Makaj i Mladen Koštek za zamjenike, Marko Berić, Denis Turković, Neven Hedžet, Josip Čičak, Kristijan Jambrek i Željko Štagl za voditelje odjeljenja, te Ivan Novak za spremištara. Ovim putem još jednom se zahvaljujemo svim sponzorima i donatorima koji su pomogli rad Društva, te svim članovima na zalaganju, radu i na postignutim rezultatima.

Post je objavljen 22.02.2013. u 12:47 sati.