Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/graviola-hrvatska

Marketing

Drevna upotreba Graviole za liječenje



Graviola, latinskim nazivom Annona muricata, zimzelena je biljka porijeklom iz Južne Amerike. Njeno lišće stoljećima se koristi u medicini južnoameričkih Indijanaca, u Peruu se uzima za smirenje, kao diuretik i analgetik, a u Brazilu kao lijek za jetru i probleme kod brojnih tegoba kao što su artritis, astma te bolesti srca i žuči.

Drevna uporaba Graviole je raznolika, a mnogi narodi su poznavali njena ljekovita svojstva:
• U peruanskoj Amazoniji lišće Graviole upotrebljava se za smirenje i protiv dijabetesa;
• U brazilskoj Amazoniji lišće Graviole poznato je kao lijek za jetru;
• U Indiji se preporuča za bolji san, protiv bolesti žuči, prehlade kao i za brže otrežnjenje pijanaca;
• U Africi ga koriste kao analgetik i često nalazi primjenu u liječenju dječje groznice;
• Lišće Graviole se koristi u medicini južnoameričkih Indijanaca za liječenje bolesti srca, astme, problema s jetrom i artritisa;
• Plodovi i sok Graviole se tradicionalno upotrebljavaju za liječenje groznice, dijareje te za stimulaciju izlučivanja mlijeka kod dojilja.


PREPARAT GRAVIOLA, LIST U PRAHU

Graviola je dodatak prehrani registriran u RH sa namjenom pridonošenja podizanja obrambenih snaga organizma. Sadržaj je 100% graviola (annona muricata) u prahu.

Graviola, list u prahu, registrirana je u RH kao dodatak prehrani s namjenom: "Pridonosi podizanju obrambenih snaga organizma." Za provjerenu i kvalitetnu Graviolu, potražite logo ''Herbal Health Graviola'' na proizvodu te provjerite da li je na proizvodu važeća deklaracija sa navedenim notifikacijskim brojem. Uz proizvod zatražite račun što će vam osigurati sigurnost pri kupnji i konzumaciji proizvoda.

Na hrvatskom webu može se naći i drugih proizvoda čija je sastavna biljka Graviola, ali ovo je jedina registrirana Graviola u Hrvatskoj, jedina koju možete naći u biljnim drogerijama i jedina kojoj se može dokazati 100% čistoća proizvoda.


Još informacija o drevnoj upotrebi Graviole možete pročitati ovdje:
Graviola, biljka koju su poznavali mnogi narodi


Povratak na Naslovnu


Post je objavljen 20.02.2013. u 13:35 sati.