Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mvko

Marketing

Duhovna obnova, Jordanovac 16.2.2013. - uvod

Image and video hosting by TinyPic

Župna crkva Bezgrješnog Srca Marijina na Jordanovcu


Image and video hosting by TinyPic

Pozdravni govor predsjednice Udruge MVKO Marine Šturlić

Hvaljen Isus i Marija!
Sve vas lijepo pozdravljam; sve članove našeg Molitvenog vijenca i sve i one koji se to spremaju biti. Nitko danas ovdje nije slučajno. Doista vjerujem da nas je Gospa okupila u ovaj Božji hram i stavila pod svoj plašt.

Ova duhovna obnova je zamišljena kao jedna formacijska duhovna obnova za naše MiM jer ste vi na neki način voditelji odnosno vodstvo molitvenih vijenaca po cijeloj našoj Domovini, tamo gdje molitveni vijenci postoje. Na poseban način pozdravljam molitelje i članove molitvenih vijenaca iz Slavonije koji su danas uložili poseban trud i napor da bi došli na ovu duhovnu obnovu. Vjerujem da ćemo danas svi zajedno sa našim p. Nikolom doista doživjeti i biti učesnici obilja Božjih blagoslova i darova Duha Svetoga.
Mi vjerujemo da je Molitveni vijenac Marijino djelo. Kad netko nešto čini za Mariju, čini Marijino djelo; svatko na svoj način jer nema prvog ni zadnjeg – Mariji smo svi jednako bitni. A onaj tko čini Marijino djelo, doslovce juri i žuri jer je pun Duha Svetoga.
Zahvaljujem se gospođi Katarini koja je isto tako vođena Duhom Svetim sudjelovala u organizaciji ovog današnjeg događanja.
Neću puno govoriti i neću govoriti na kraju ove duhovne obnove jer mislim da će tada svatko od nas imati puno srce svojih razmišljanja o onome što ćemo čuti na duhovnoj obnovi. Samo ću reći, za one koji me ne poznaju, da sam ja nova predsjednica Udruge Molitvenog vijenca Kraljice obitelji. Koristim ovu priliku da se ponovno zahvalim gospođi Ani Blažević, dosadašnjoj predsjednici, osnivačici i doživotnoj počasnoj predsjednici Molitvenog vijenca, na svemu što je učinila za Molitveni vijenac. Ujedno se zahvaljujem i svojim suradnicima. U ovih 5 mjeseci, otkako ste me izabrali za predsjednicu, uistinu sam zahvalna Bogu što svi ovo što činite za MV, to činite iz ljubavi prema Bogu, bez obzira na talente i darove kakve imamo. Bitno je da ono što činimo za Božju stvar činimo iz ljubavi. Ja vam danas želim posvjedočiti da sam to doživjela, da to osjećam i da sam vam na tome zahvalna.

Tema naše duhovne obnove je aktualizacija Marije i Marte, dviju osoba iz evanđelja, u današnjem vremenu odnosno prikaz moderne Marije i Marte koje mole i rade i u Molitvenom vijencu i u obitelji i na radnom mjestu i u društvu i u našoj Domovini. Moći ćemo pitati i razmišljati o svemu onom što nam stvara zapreke u našem radu u Molitvenom vijencu; zbog čega se pojedini molitveni vijenci gase itd.
U 13 sati predviđeno je misno slavlje, a odmah nakon mise slijedi klanjanje.
Na kraju cijelog ovog programa pozivam vas na obiteljsko druženje uz hranu koju smo sami pripremili i donijeli sa sobom. Kao i u našim obiteljima i ovdje smo svi nešto doprinjeli da bismo se svi mogli dobro počastiti.


Post je objavljen 22.02.2013. u 11:20 sati.