Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/matijevici

Marketing

DRUGO VOZILO ZA DVD KULA NORINSKA

DVD Kula Norinska dobilo je još jedno navalno vatrogasno vozilo koje je kupljeno od DVD Gornji Kućan. Vatrogasci Renato Bezer i Zvonko Brljević, sa zapovjednikom DVD Kula Norinska Ivan Kalebom, dovezli su vozilo iz Gornjeg Kućana. Sredstva za kupnju u iznosu 40.000 kn su osigurali Vatrogasna zajednica Dubrovačko-neretvanske županije, Dubrovačko-neretvanska županija, a sredstva za putovanje Općina Kula Norinska.

Radi se o vozilu marke Magirus Deutz i iako ne spada u najmoderniju tehniku, zasigurno će pomoći u kriznim situacijama kada svaki litar vode može presudno utjecati u gašenju požara i sprječavanju katastrofa. Vozilo je posebno važno jer ima i kabinski prostor za prevoz čak 10 vatrogasaca.

Prema riječima Ivana Kaleba, zapovjednika DVD Kula Norinska, ovo vozilo je stiglo potpuno opremljeno svim popratnim vatrogasnim uređajima, od kojih mnogih nema na postojećem vatrogasnom vozilu K-201 (TAM 130 T10), pa se kupljenim vozilom nije dobilo samo još jedno vozilo, već se DVD Kula Norinska tehnički osposobilo za djelovanje u novim požarnim opasnostima za koje dosada nije bilo realne tehničke mogućnosti za djelovanjem.

Iako je općina Kula Norinska na čijem području ovo DVD djeluje relativno malo područje, zbog iznimno visokog rizika od požara uslijed pretežitog brdsko-planinskog područja prekrivenog makijom i šumom kroz koje prolazi dosta velik dio elektroenergetske mreže i cesta, opremljenost je neophodna što se i pokazalo u velikom broju slučaja kada je DVD uz iznimno zalaganje i improviziranje uspijevao ugasiti požare i spriječiti ogromne štete, pa i ugrozu ljudi.

Vatrogasna oprema vozila je netom po pristizanju u općinu Kula Norinska isprobana te je utvrđena tehnička ispravnost vatrogasnih komponenti, kao i samog vozila.


Preuzimanje vozila - vatrogasci Renato Bezer i Zvonko Brljević
Image and video hosting by TinyPic

Provjera opreme u terenskim uvjetima Zapovjednik DVD Kula Norinska s vatrogascima Markom Dominikovićem, Andrijom Miočem i Renatom Bezerom
Image and video hosting by TinyPic

Post je objavljen 19.02.2013. u 12:00 sati.