Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/blogodneverina

Marketing

Objavljeni ja

Ima nešto ironično što toliko pišem o svačemu i šaljem priče na brojne natječaje a prva stvar koju su mi ikad objavili je znanstveni članak, koji možete pronaći na Haemus Journal , elektronični zbornik za povijest i arheologiju balkanskog poluotoka.

A ovo je mail kojim mi je osvanuo dan:

Dear Mario,

Just to let you know that I have read your article on the Claustra alpium iuliarum and found it very interesting. This system deserves as much interest and research attention, perhaps, as Hadrian's Wall.

I have placed a reference to your article on my web site at:
http://members.ozemail.com.au/~igmaier/webnot09.htm

Best wishes for your future research!

Regards,

Ingo


Često se pitam ma otkud mi samo živaca i volje da se bavim time što se bavim kad sam ionako nezaposlen. Ali kako ne bi poludio želim i dalje raditi kao da ću se sutra zaposliti, koristim ovo vrijeme radeći one stvari koje ne bi mogao kad bi imao posao. I onda dobijem ovakav mail pa mi bude lijepše jer netko ipak mari i primječuje to oko čega se trudim.


Postoji taj jedan "zid" kojeg istražujem, na kojem sam magistrirao i oko kojeg se klatim već tri godine. Imamo naše dobre i loše trenutke ali ga zovem svojim. Zapravo je to obrambeni sustav koji je branio Italiju od barbarskih invazija. Ide od Rijeke pa preko čitave zapadne Slovenije. Na ove hridi je neprijatelj trebao da razbije zube ali su se zapravo Rimljani potaracali triput na njemu u građanskim ratovima. Posljednja je epska bitka u kojoj je car Teodozije Veliki uništi pogansku vojsku uzurpatora Flavija Eugena. Vjerujem kako bi ga se moglo dogurati do zaštite pod Unescom. To je jedna od mojih životnih želja.



Dakle, ako vas zanima... ima full text u pdf formatu za skinuti...




Post je objavljen 18.02.2013. u 12:53 sati.