Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/davorovenovosti

Marketing

725. obljetnica svetišta Majke Božje Remetske u Remetama

Jubilarna i tradicionalna proštenjarska godina u svetištu Majke Božje Remetske o 725. jubileju bit će otvorena na Uskrsni ponedjeljak, 1. travnja, kada će svečano euharistijsko slavlje u 10.30 sati predvoditi apostolski nuncij u Hrvatskoj nadbiskup Alessandro D'Errico

Zagreb, (IKA) – Najstarije hrvatsko marijansko svetište Majke Božje Remetske u Remetama na sjeveru Zagreba, ove godine slavi 725. obljetnicu svog postojanja.
Za veliki jubilej marijansko svetište koje krasi naslov „Najvjernije Odvjetnice Hrvatske", obnovljeno je unutra i izvana, restaurirani su i mnogi umjetnički vrijedni stari dijelovi, među kojima je izrađene novo korsko stubište oko orgulja, u radionici H. Ljubića restaurirano je šest svjećnjaka za glavni oltar, a još se uređuje prostor južnog dvorišta, na kojemu su izvedena arheološka istraživanja, a arhitekt Ž. Kovačić izradio je i projekt.
Jubilarna i tradicionalna proštenjarska godina u svetištu Majke Božje Remetske bit će otvorena na Uskrsni ponedjeljak, 1. travnja, kada će svečano euharistijsko slavlje u 10.30 sati predvoditi apostolski nuncij u Hrvatskoj nadbiskup Alessandro D'Errico. Jubilarna i proštenjarska godina trajat će do subote, 23. studenoga 2013.

Post je objavljen 18.02.2013. u 10:01 sati.