Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/rudarka

Marketing

Osječki loto...

I dalje mi nije jasno zašto se digla tolika buka oko "lutrijskog" odabira kandidata za volontiranje?

Kao prvo da razjasnim jednu stvar - država je uvodeći pojam "volontiranja" - tj. pripravnički staž od godinu dana plaća direktno država u iznosu socijalne pomoći (oliti 1.600 kn) srozala fakultetsku diplomu na razinu čistača ulica. Oprostite, tko sada može djetetu reći da ući jer će - nakon dobrih pet - šest godina napornog studiranja (niti jedan faks nije lagan i nemojmo se zavaravati) biti sretan da će još slijedećih godinu dana radi za kikiriki.

Jedna dobrostojeća općinska čistačica zaradi najmanje duplo. Prestrašno. no

No dobro, da objasnimo dalje: za poziv na volontiranje u osječku Hitnu službu pristiglo je 35 valjanih zahtjeva. Što će hitnoj službi ekonomisti - ne pitajte mene. No, kako bi sad vi razvrstali njihove diplome? (očito nema po zakonu "posebnih" - djece poginulih branitelja i sl.) Tko zna više? Tko je sakupio više petica? (diploma je diploma, bila bila prije toga sakupljena s manje ili više "bolonjskih" bodova, zar ne?)

U krajnjoj liniji - bit tog "volontiranja" je za one kojima je to prvi posao, koji nemaju iskustva i radnog staža - znači nema biranja između "iskusnijih" i manje iskusnih ili onih s više staža ili manje....

U krajnjoj liniji, izgledalo - izvlačenje iz "šešira" lakrdija ili ne - meni osobno zvuči kao najfer odabir. Jer bi u suprotnom slučaju ipak morali odabrati "preko veze". A očito je veza bilo i previše...

No, kad se zna da u svim manjim (tu se svi poznaju), a bome i većim mjestima radna mjesta u vrtićima, općinama (pa čak i gorenavedene tete čistačice) i ostalim javnim ustanovama (tipa knjižnice, učilišta, gradski muzeji i sl..) dijele po političkom (lokalnom) ključu - nemojte se zavaravati da su i za ta dva volonterska mjesta bila davno odabrana imena. Samo je netko malo pomrsio končiće..

No da, nisam shvatila kroz medije - da li je taj natječaj poništen ili ne? U slučaju da je poništen, baš me zanima objašnjenje za dvoje novoodabranih sretnika.

2/35

No da, bolje nego Euroloto.. hm. rolleyes



Post je objavljen 17.02.2013. u 15:40 sati.