Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/turimti

Marketing

Panta rei...




Panta rei...

Jutros sam se probudila očajna. Valentinovo mi je prisjelo. Boli me glava. Dobro sam potegla. U jednom trenutku su mi se za šankom ukazale neke filmske veličine kojih više nema.
Pavle Vujisić, Radmilović, Josif Tatić... s čašom u ruci. Bio je to znak za poći doma. Tukac zna za mjeru. A, ima i kondicije. Čudno je kad pogledaš u dno čaše vidiš ljepšu prošlost. Kad pogledaš novu čašu što je konobar donosi vidiš novi trošak. Lošu budućnost. Tko će to platiti?
Hrvatska država plaća. Hrvatski zid plača. Hrvatski građani. Izgubljena radnička klasa. Mi. Stoka sitnog zuba. Država gazdama plaća neradni petak. Linić pita poduzetnog Žderića gazde brojnih firmi inačica „Konstruktora- inženjeringa“ gdje je nestalo 500 milijuna kuna državnog novca. Nema pitanja što je radila država u međuvremenu plaćajući Žderiće. Makroekonomista dr. Ante Babić otkriva toplu vodu i nudi izlaz iz krize teorijom kako je bolje ulagati u nove projekte nego u stari dug. Svježi novac treba ulagati u razvoj pri čemu nema objašnjenja gdje će se naći taj novac. Bit će u čarapama hrvatskih čarapana. Kerumu izgorila dokumentacija, rodila se dva kafića na novoj Rivi u zakupu na deset godina. Šišljagić u Osijeku prima volontere izvlačeći Bingo plave koverte sa njihovim CV-om. U dvije su imena kandidata u ostalim ne znamo što je. Badrićka pjeva HDZ-u za 15.000 eura. Hrvatski narod nježniku džaba.
Nije čudo što je menadžer godine Petrinje - komunalac. Nakon svega teško je ne osjetiti mučninu. Teško je ne povratiti i ne povuči vodu. Voda nosi sve.
Panta rei. Panta, menadžer godine...


Vrijeme, vreme, vrime je hebo lud zbunjenog...
Ja, Mustafa, ja Mustafa...




Post je objavljen 15.02.2013. u 12:26 sati.