Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sempercontra

Marketing

Smijeh liječi

U našem lokalnom tjedniku „Međimurje“ objavljuje karikature Damir Novak, a postoje i dvije rubrike viceva, „Vic tjedna“ i „Smijeh liječi“. Karikaturama sam se, priznajem bez odobrenja autora, znao poslužiti i u svojim ranijim postovima. Nadam se da se Damir zbog toga neće ljutiti.

Koliko je meni poznato karikature, humoreske, pamfleti su u našoj dnevnoj tiskovini (osim 'Feliksa' u Večernjem), za razliku od nekada davnih klasičara Oto Reisingera i Ice Voljevice, nestale u vidu 'lastinog repa'. Kao i „Feral“. Zanimljivo je kako je u ona 'mračna' vremena bilo više humorističnih i satiričnih listova nego danas u demo(n)kratskim vremenima. Jesmo li tako sretni pa nam ne treba 'lijeka za smijeh'? Nije vrag da su današnji političari bolji od onih iz 'mračnih' vremena o kojima je tada karikature donosio 'Paradoks', 'Kerempuh', 'Jež! Jest da su pojedini brojevi zbog ponekog preoštrog vica ili karikature bivali zabranjivani, ali su ipak izlazili. A danas ih nema. Možebitno je tome razlog što za takve tiskovine današnji pravi 'il comandante' koji drmaju masmedijima nemaju afinitet. Vrag bi ga znao.
Mogla bi to biti i tema za neki ako ne doktorski rad iz sociologije, a onda najmanje za magistarski (nekad diplomski) rad.

Pa kad već nema takvih karikatura i viceva u 'mainstream' medijima, evo nekoliko probranih iz najnovijeg broja „Međimurja“.



Mađioničar

Teta u vrtiću pita malog Nijemca:
- Kako se zove čovjek koji ti iz džepa ukrade 100 eura?
- Lopov!
Zatim pita malog Hrvata
- Mađioničar, odgovara on!

Religiozna

Razgovaraju prijatelji.
- Žena mi je jako religiozna.
- Po čemu zaključuješ?
- Uvijek se križa kad me vidi golog.

EU

- Kako se pravilno piše Europska unija?
- E.U.Ropska unija.

Turist

Došao turist u Sloveniju. Vodič ga upita:
- Kako mislite provesti sutrašnji dan?
- Razgledavat ću vašu zemlju.
- Lijepo! A što ćete raditi poslijepodne?

Do neke nove zgode ostajte mi uz pozdrav: „Smijeh liječi!“


Post je objavljen 14.02.2013. u 18:30 sati.