Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/zgprimalje

Marketing

Primalje pod maskama

Svi se mi volimo maskirati, no svima je povod drugačiji. Iz želje da budemo razni heroji, princeze, vještice, da nekoga zastrašimo, da vidimo kako izgledamo u odjeći suprotnog spola, da nekoga oduševimo svojom maskom ili kreativnom idejom. U godini je odvojen jedan tjedan između zime i proljeća, ovisno o tome kada je Uskrs, namijenjen maskiranju, glupiranju, te kreativnosti kada što god načičkali na sebe potpuno je prirodno. Maskirati se možemo kao pojedinci ili pak u gupama. Naziv za period ovakvog maskiranja svagdje je različit, tako da za to maskiranje imamo puno naziva kao što su maškare, buše, poklade, fašnik, maskembal…
Kako u našoj školi ima puno domskih učenica, a one ne mogu ići kući radi škole u vrijeme maškara, odlučili smo organizirati jedan party pod maskama u srijedu 6. veljače 2013., a najkreativnije i najbolje nagraditi. Budući je bilo maskiranja u grupama, tako je bilo i puno maškara koje su se zasebno maskirale.
Na taj svoj party smo pozvale učenike muškog učeničkog doma Ivana Mažuranića, uz odličnu glazbu koju su nam pripremi mladi glazbenici iz benda Have A Nice Day Cro band. Kako uz stare, a tako i uz nove hitove stvorili smo savršenu atmosferu, te stekli nova poznanstva, naplesali se i što je navažnije zabavili. Ovo nam je druga godina za redom da smo organizirali party pod maskama, te smo jako ponosni što se vidi veliki pomak od prošle godine, tj. više je bilo maskiranih, a maske su bile vlastiti rad naših učenica, čije su ideje bile i više nego maštovite.
Za nagradu najkreativnijim učenicima osigurane su kino ulaznice koje mogu iskoristiti do kraja školske godine. Iz svakog razreda su izabrane najbolje maske i moramo priznati puno je učenica dobilo kino ulaznice, što samo ukazuje na velikodušnost naše ravnateljice i maštovitost učenica.
Iz prvog razreda nagradu su odnjele dvije male vražice, Ena Nožarić i Ema Heger, a iz drugog razreda najbolje su bile Alisa u zemlji čudesa Ana Blažević i Minnie Mouse Ivana Ilijaš. Treći i četvrti razredi imaju nešto više iskustva, što su pokazale njigove grupne maske koje su same izradile, te sve oduševile i to je također nagrađeno. Treći su razredi bili maskirani u Kapetana Kuku, Zvončicu, Petra Pana i gusare, a četvrti razredi u Playboyeve zečice i originalnog Hugh Heffnera.
Nadamo se da će ovako dobra atmosfera biti i sljedećih godina, a maske još luđe i maštovitije. Uz ples, pjevanje, upoznavanje, želimo sljedeće godine još više učenica i odgajatelja pod maskama. Moramo znati iskoristiti priliku i dok možemo, trebamo uživati u ovim danima maškara i mladosti, zato sljedeće godine ponovno u akciju.
by Marina Katušin



Post je objavljen 14.02.2013. u 09:16 sati.