Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/agropolitika

Marketing

ČEKAJU NA SASTANAK S PREMIJEROM I MINISTROM FINACIJA!


POLJOPRIVREDNICI NE VJERUJU JAKOVINI !

Nakon sastanka s ministrom poljoprivrede Tihomirom Jakovinom u Kutjevu 7.2. kordinacija seljačkih udruga se odlučila za organiziranje prosvjeda. Prvog dana 11.2. prosvjedovali su poljoprivrednici u Požeško slavonskoj županiji. Poljoprivrednici su zatražili sastanak zbog isplate poticaja s premijerom Milanovićem i ministrom financija Slavkom Linićem i dok ne dobiju termin sastanka u Zagrebu prosvjedi će trajati.
Premijer Milanović je u posjetu Bugarskoj, a ministar Linić u Bruxsellesu.
Poljoprivrednici ne vjeruju ministru Jakovini, koji kaže da prosvjedi nisu potrebi, jer da je u siječnju isplaćeno 30% poticaja za 2012. Ministar poljoprivrede Jakovina nema senzibiliteta za rješavanje problema. On svoje mišljenje suprotstavlja zahtjevu poljoprivrednika i na taj način se nikakvim čudom problem neće riješiti. Ministar Jakovina je u odnosu prema poljoprivrednicima doslovno u oporbi. Kako tvrda metoda ministra nije donijela rezultate ni prilikom prošlogodišnjih prosvjeda poljoprivrednici traže senzibilnije sugovornike. Iskustvo iz proteklih godina svjedoči da poljoprivrednici imaju prag tolerancije i da su spremni popustiti i dogovoriti se sa sugovornicima oko rjšenja svojih zahtijeva. Ali uvjet svemu tome je – komunikacija za stolom..

Stanje na selu uoči proljetne sjetve je vrlo teško i to je razlog u ime kojeg inzistiramo na isplati poticaja do kraja ožujka“ poručili su poljoprivredni proizvođači ratari Željko Šimić i Vinko Pajić na prosvjedu u Ferovcu 12.2. Prosvjedovali su poljoprivredni proizvođači i na Ludbreškoj obilaznici gdjer su blokirali jedan prometni trak.









Post je objavljen 12.02.2013. u 23:36 sati.