Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sempercontra

Marketing

Potemkinova sela



…izjavio je Mudrinić Mudri vjerojatno nakon što je morao srušiti svoje, na brzake izgrađene, nadstrešnice na otoku na kojem nije dozvoljena gradnja.



Sagradio ih je u stilu Potemkinovih sela (kako je vidljivo, na četiri stupa krov prekriven crijepom kako bi iz zraka izgledale kao prave zgrade) dan-dva prije stupanja na snagu zakona o legalizaciji objekata izgrađenih bez građevne dozvole.

Eto tako nam je otkrio još jedan od njegovih 'bezbrojnih' patenata koje nam je iz Amerike donio u Lijepu našu.

P.S.
Čuveni fizičar A. Einstein utvrdio kako je brzina svjetlosti najveća brzina u svemiru. Da živi u vrijeme ovog našeg medijskog žutila vjerojatno bi promijenio mišljenje.

U prošlom postu sam napisao kako su neke vijesti 'AUT' a da je trenutačno 'IN' vijest o otrovanom mlijeku. No dva dana kasnije 'slučaj mlijeko' je prahistorija. Još se nije, kako se to kaže, osušila tinta mog posljednjeg teksta, a već je na 'stage' (kako to 'belosvetski' zvuči) stiglo konjsko meso.

I taman sam pomislio kako novinari opet rade od buhe slona (konjsko meso je zdravije od goveđeg, 'napaka' je jedino u tome što se vara kupce; ali zar je to nešto čudno?) kad evo novog 'čuda' – Papa daje 'ostavku'. Naši masmediji rastrubili se kao 'jerihonske trube' želeći biti veći pape od Pape i čudeći se kao pile glisti, što je Papa najavio povlačenje.
A Papa je samo pošten, savjestan i svjestan da više ne može obavljati dužnost onako kako se to od njega očekuje. Tom svojom odlukom u mojim agnostičkim očima porastao još za koji metar, ako to uopće nešto znači.

E, kad bi se naši političari ugledali na njega!


Post je objavljen 12.02.2013. u 10:39 sati.