Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/turimti

Marketing

Tarapana...

..

.
Tarapana...

Jutros sam se probudila usred tarapane. Lijevo od mene, desno, ovi gore te oni dolje kat niže, odvili su do kraja radio i Severininu „Tarapanu“.
Hiljadu kretena oko mene“, pjeva Seve nacionale. Čista „ćirilica“ bez uvrede onih koji znaju pismo. Hiljadu kretena oko mene sluša to i šuti. Harmonika se razvlači od zida do zida, čista cajka. Izgleda kako svako vrijeme, vreme oli vrime zasluži Micu trofrtaljku.
Tarapana na političkoj sceni nikoga ne iznenađuje.To je sastavni dio svakih Izbora pa tako i ovogodišnjih. Možda po prvi put neću izaći na biralište, politički pazar u mom kotaru.
Mladog krompira nema, a ovaj što nam se nudi je star, gnjecav, bez ukusa i mirisa, ponekad presladak. Dosadašnje iskustvo mi govori kako je dovoljan samo jedan pokvaren krompir pa da mi ručak prisjedne i ubije volju za hranom. Dovoljan je jedan Duje pet minuta u Saboru, Ante u Županiji, Kerum u Gradu, Ankica u Kotaru, Stipe u portunu, susjeda na katu, Sveki u stanu pa da poželim krila i let iznad Bača, iznad Grada, Županije, države...
„Let iznad kukavičjeg gnijezda“.