Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/agropolitika

Marketing

NADZOR PČELINJIH KOŠNICA NA DALJINU

ELEKTRONIČKA VAGA S SMS ILI MAIL PORUKAMA!

I u pčelarstvu se može primijeniti inovativna tehnologija. To je učinila hrvatska tvrtka MICRO EL d.o.o. koja je proizvela proizvod XLOG bee SMS pčelarsku vagu. Dugogodišnje iskustvo iz elektroničke industrije stručnjaci u tvrtki primijenili su u pčelarstvu, a rezultat toga je inovativna elektronička vaga za košnice koja SMS ili mail porukama obavještava pčelara o stanju u košnici njegovog pčelinjaka.
Košnice se tako nadziru na daljinu s tehnologijom male potrošnje električne energije. XLOG bee vaga s jednom ugrađenom litij baterijom može raditi 10 godina.

XLOG bee je SMS/GPRS sustav za daljinski nadzor koji sakuplja podatke o parametrima košnice u odabranim intervalima, svakih nekoliko sati ili svaki dan, već prema želji ili potrebi pčelara. Ti podaci se šalju SMS porukom na mobitel ili mail porukama na mail adresu pčelara.Daljinski nadzor omogućuje pristup aktualnim informacijama o stanju pčelinjih zajednica. Na temelju tih parametara pčelar može pravovremeno odrediti pogodan trenutak za vađenje meda. Može na temelju podataka predvidjeti pa onda i planirati seljenje na bolju pašu pčela, potrebu za prihranom u košnici, može saznati da li je nastupilo rojenje itd.
XLOG bee sustav prikuplja podatke o težini košnica , do 200 kg, a može raditi sa najviše četiri vage. Sustav prikuplja podatke o vlažnosti zraka, vanjskoj temperaturi, temperaturi pčelinjeg legla, količini padalina, atmosferskom tlaku, brzini vjetra, dojaviti može i provalu u košnicu, raditi nadzor napona ugrađene baterije i nadzor napona eksterne baterije od 12 V. Prednosti za pčelare koji će koristiti sustav za daljinski nadzor su: manje posjećivanje košnica, pravovremena obavijest o povećanju težine meda na mjernom mjestu, povećanje broja košnica i rast poslovanja, bolje planiranje aktivnosti vezano za košnice i jednostavno rukovanje sustavom za daljinski nadzor. XLOG bee sustav je kompatibilan sa svim vrstama košnica na tržištu. Iz tvrtke izlazi potpuno spreman za korištenje po tzv. plug&play principu. Posebne tehničke vještine pčelaru nisu potrebne jer je rukovanje elektroničkom vagom jednostavno; košnica se položi na vagu bez potrebe za instalacijom ili ožičavanjem, a pčelar jedino mora u sustav ukucati svoj broj mobitela ili upisati mail adresu na koju želi primati izvješće iz košnice.Svaki XLOG bee sustav ima svoju šifru koju zna samo vlasnik pa se promjena broja mobitela ili mail adrese ne može napraviti bez autorizacije šifre. To samo znači da je eventualnom lopovu taj uređaj bez poznavanja šifre beskoristan.
Mogućnost je da se XLOG bee koristi zajedno s softverom koji prikuplja podatke sa svih košnica koje pčelar ima u jednoj bazi podataka, da se obrađuju i prikazuju korisnicima na njihovim stolnim računalima ili pametnim telefonima u obliku tablica, grafova i izvještaja. Aplikacija je bazirana na web sučelju te nudi jednostavan pristup s bilo kojeg računala bilo gdje u svijetu, bez potrebe za hardverskim i softverskim instalacijama.
Ovaj visokotehnološki proizvod je rezultat isključivo hrvatskog razvoja, gdje se i proizvodi. Cijena XLOG bee konfiguracije s jednom vagom je oko 4000 kuna i može se naručiti u sjedištu tvrtke u Kušlanovoj 2 u Zagrebu, tel:01 2344 414 ,meil;info@microel.hr

Image and video hosting by TinyPic

MICRO EL d.o.o. osnovana je 1996., a proizvodnju temelji isključivo na vlastitom razvoju mirkoprocesorskih uređaja. Istraživanje i razvoj s vremenom se dokazalo kao ulaganje u kontinuiran rast. Danas je MICRO EL d.o.o. jedan od vodećih proizvođača specijaliziranih za daljinsko upravljanje, mjerenje, regulaciju, nadzor, dojavu i telemetriju baziranu na GSM tehnologiji.

Image and video hosting by TinyPic



Post je objavljen 10.02.2013. u 20:01 sati.