Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sempercontra

Marketing

Vijesti, vijesti, najnovije vijesti…

Napomena: obzirom da portal u svojim kategorijama nije predvidio karakteristiku "galgenhumor" prisiljen sam ovaj post strpati pod "humor" jer po mojem to nije za rubriku "politika".

Prva



A kad je to Hrvatska imala Plan A? Koliko me služi memorija postao je samo…




…a nekako mi se čini da je JEDINI plan kojeg hrvatski političari imaju, Hrvatsku prikačiti na slijedeću sisu kao Trećeg praščića.



Druga

Prije više od godine dana pisao sam u tekstu o problemima u koje će se uvaliti naši proizvođači nakon ulaska u EU i posljedično izlaska iz CEFTA-e.



Nakon sve lošijeg poslovanja (vidljivo i iz slike napola ugašenog natpisa tvrtke) vlasnik 'Gavrilovića' odlučio je da, zbog povećanja carine od 50% na izvoznu robu u zemlje članice CEFTA-e nakon ulaska u EU, preseli dio proizvodnje iz Petrinje u Čitluk (BiH). Ujedno, da bi održao preostali dio proizvodnje u Petrinji očekuje pomoć države do prilagodbe europskoj konkurenciji.

Treća

No nije važno! Tko 'šljivi' 'Gavrilović'! Ima naš ministar financija (iako mu nije u opisu radnog mjesta pravljenje takvih planova) svoj plan za spas Hrvatske.



Kad već ne možemo izvoziti kobasice izvozit ćemo struju (a uvoziti ugljen za njezinu proizvodnju). Doduše ionako nam ne treba (osim za kućanstva) kad nam se industrija seli u 'nerazvijene' krajeve. Izvozit ćemo i plin (misli vjerojatno na plin koji ćemo kupiti od Rusa). Kreditirat će sve tvrtke koje žele izvoziti (ako koja još bude za to sposobna?) i natjerati 300 načelnika općina da rade kao volonteri, tj. džabe (kad već nemaju petlje ukinuti prekobrojne općine koje se same ne mogu financirati).
Plan za 'bogove'!

Četvrta

Seks, ćirilica, Ljubljanska banka, Piranski zaljev, djevojčica Nora – AUT!
Mlijeko – IN!



Pitanja:
1. Kako to da su se u mlijeku našli 'otrovni toksini iz pokvarenog kukuruza' kad su mlijeka naših proizvođača „z'bregov“, „Velebitskih pašnjaka“ i „iz srca Slavonije“?
2. Zašto je nalaz stigao baš iz BiH? Zar bosanska vlada tako revno brine o zdravlju svojih ljudi? A što rade naše 'mjerodavne institucije'?
3. Što smo mi već sve hranom unijeli u organizam a da to i ne znamo?

Peta



Grupa entuzijasta već podulje vrijeme radi na organizaciji prikupljanja potpisa za raspisivanje referenduma pod nazivom Referendumski ustanak, na kojem bi se puk trebao izjasniti o slijedeća četiri pitanja:

1. Jeste li ZA ili PROTIV poništenja pretvorbe, privatizacije i drugih prijenosa neosobnog vlasništva od 1990.?
2. Jeste li ZA ili PROTIV zabrane rasprodaje imovine, prostora i prirodnih resursa Republike Hrvatske?
3. Jeste li ZA ili PROTIV zabrane prometovanja, proizvodnje i prodaje GMO-a u Republici Hrvatskoj?
4. Jeste li ZA ili PROTIV članstva Republike Hrvatske u Europskoj uniji?

Ne bih želio komentirati je li ovakav skup pitanja prikladan za referendum, pogotovo što mi je poznato da su se oko toga lomila koplja među organizatorima, već bih samo pripomenuo jednu žalosnu činjenicu.
O toj akciji nema ni jednog jedinog slovca, glasića ili slikice u 'mainstream' glasilima (čak ni na poznatim internetskim portalima) koja se diče 'neovisnošću', 'demokratičnošću, 'objektivnošću', 'javnošću' etc. Očigledno to nije vijest takvog 'naboja' kao što je primjerice bila vijest o novinarki bez gaćica koja je intervjuirala srbijanskog Premijera I. Dačića. A i pomalo 'smrdi' na revoluciju!

Objavom ove posljednje vijesti dajem svoj skromni prilog akciji entuzijasta iako sam vrlo, vrlo skeptičan glede njezinog uspjeha.

Ima toga još, ali za danas dosta wave!













Post je objavljen 10.02.2013. u 13:36 sati.