Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vatrenevijesti49

Marketing

IZRAELSKI VATROGASCI POSJETILI ZADAR

ZADAR

Vatrogasni zapovjednik grada Galila, Yair Elkaya, te glasnogovornik izraelske Službe za vatrogastvo i spašavanje Yoram Levy, zajedno s glavnim vatrogasnim zapovjednikom Slavkom Tucakovićem, te ravnateljem DUZS-a Jadranom Perinićem, posjetili su zadarsku javnu vatrogasnu postrojbu. Domaćin, zapovjednik JVP Zadar, Željko Šoša, zaželio je izraelskim kolegama dobrodošlicu te ih upoznao s poviješću vatrogastva u Zadru, kao i današnjim stanjem u vatrogastvu, kako u Zadru, tako i Zadarskoj županiji. - U JVP Zadar zaposleno je111 osoba, od kojih 102vatrogasca. Godišnje naša postrojba odradi oko 1000 intervencija. Konstantno ulažemo u tehnik, opremu, te usavršavanje ljudi, pa smo tako formirali tim ronioca, tim za spašavanje s visina i dubina, a od ove godine imamo i potražnog psa. Također imamo i dva vatrogasna broda, jedan u vlasnišrvu VZ Grada Zadra, te drugi u vlasništvu VZ Zadarske žuapnije - istaknuo je Šoša, naglasivši kako vatrogasci JVP Zadar osim intervencija na području grada izlaze i na požare diljem Zadarske županije.
Image and video hosting by TinyPic
- U našoj se zgradi nalazi vatrogasno-operativni centrar (VOC 193) u koji se zaprimaju dojave o svim intervencijama u Zadarskoj županiji, te na ovome području djelujemo kao jedinstvena vatrogasna postrojba - naglasio je.Elkaya je kazao kako se područje Galila prostire na 2000 km četvornih, također imaju oko 100 uposlenih vatrogasaca, a godišnje odrade čak 3000 intervencija.
- Naše je područje zemljopisno vrlo raznoliko. Ima šuma, planina, rijeka, te kao i vi odrađujemo veliki dio poslova u sustavu zaštite i spašavanja - kazao je Elkaya. Nakon razmjene iskustava iraelski kolege obišli su zadarski vatrogasni dom, nakon čega su se s glavnim vatrogasnim zapovjednikom uputili u VOS Divulje.…. zadarski list

Post je objavljen 09.02.2013. u 17:54 sati.