Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/lumana

Marketing

Čelavi Anđeli

Zvali se oni Nora, Borna, Ena, Matija, Luka, Domagoj, David, Nina, Anastazija... oni su naši čelavi Anđeli. To su anđeli koji su poslani od dragog Boga među nas da nam pokažu kako tako male osobe, tako mali ljudi mogu i moraju biti hrabri i kako nas ujedine čim njihova priča dospije u medije, dopre do javnosti na bilo koji način!
Poznavala sam jednog takvog anđela prije skoro 8 godina. Nismo bili krvno vezani ali je bio kao član naše obitelji, bio je dio nas, naš brat. Bolest ga je tako brzo sredila da nismo stigli ni trepnuti. Od kada mu je pozlilo pa preko dijagnoze i do smrt prošlo je samo 11 mjeseci. Samo dragi Bog zna da li bih još bio među nama da smo znali da negdje u svijetu postoji neka terapija kojom bi dobio priliku pobjediti bolest.
Nije tako davno bilo tih 8 godina no opet toliko toga se pomaklo u načinima liječenja i iskreno mi je drago i sretna sam što danas ti anđeli imaju priliku pobjediti bolest i ostati još među nama. Sretna sam jer nas sve to ujedini i nitko ne priča niti pita koje je nacionalnosti, vjerenje, uvjerenja i koječega taj anđeo koji treba financijsku pomoć da bih dobio priliku za zdraviji život. Svi uplaćuju i zovu koliko mogu i presretni su kada vide smješak djeteta nakon operacije. No, ljuti me škrtost onih koji bih sami mogli pomoći bilo kojemu od anđela a neće. Ljute me oni koji su se našli prozivati Crkvu da koliko je ona dala za liječenje npr.Nore- e pa ja sam jedna od tih koja pripada Crkvi i dala sam svoj prilog za liječenje. Dala sam koliko sam mogla i neće me, zbog toga što ću milodara dati manje svećenik prozvati i kuditi, no da umjesto rate kredita uplatim za liječenje bilo kojem djetetu banka mi ne bi dala disati dok ne platim ratu, kamate, zakasninu...Znači Crkva je uplatila za liječenje a koliko su banke i slični lihvari uplatili?!
Bliže se lokalni izbori i mašu ti lokalni političari koliko će tko dati novca na kampanju, od 50.000,00 kn do najmanje 300.00,00kn! Za šta?! Šta vi plaćate toliko novca pitam ja vas?! Kupujete glasove?E pa tome se nadate no evo što ću vam reći- koji od vas političara da više novca djeci za liječenje e njemu ili njoj ću ja dati svoj glas a da me za ostalo nije briga! Nije me briga da li će se taj zvati Ivan ili Jovan jer znam da ako je donio ispravnu odluku i umjeto đambo plakata, letaka i TV reklama dao novac za nečiji život, dječji život, e znam da će taj onda svjesno i humano vladati! Političari vi ste na potezu. Da vas vidim koliko će te dati novca za budućnost naše Hrvatske a koliko za šupkanje ne znam kome (Europi?!). Imate toliko bolesne djece po svim bolnicama diljem Lijepe naše pa da vas vidim! Evo vam i jedan tekst koji sam danas vidjela na statusima na faceu, da lakše donesete odluku ako se možda netko od vas dvoumi...
Dobar dan, kako ste? Ja sam Borna. Imam 6 godina. Živim s mamom, tatom i bratom u jednom malom stanu u gradu. Nedavno smo se preselili u taj stan jer mama i tata kažu da smo morali prodati kuću da bih se ja i dalje mogla voziti na biciklu, a to najviše volim. Volim se voziti satima po svom kvartu, posebno ljeti, onako predvečer. Tada sunce najljepše zalazi, a ja ostavim bicikl na livadi i tražim djetelinu s četiri lista. Mama mi je davno rekla da to donosi sreću. Ali, malo sam tužna jer još uvijek je zima, a ja želim što prije naći sretnu djetelinu. Ako ju nađem možda će mama biti manje tužna. Dobro, ni tata se ne smije onako puno kao prije, ali mamu sam prekjučer vidjela da plače. Pričala je na telefon i govorila da me želi kraj sebe što dulje, a ne zna koliko ću izdržati.
Ne znam čega se boji, pa neću nigdje pobjeći. Ionako me skoro svuda prati. Neki dan je bila sa mnom u bolnici. Rekli su mi tamo da sam lijepi anđeo i da se samo moram boriti. Ne znam što to znači. Borba znači neki rat, to znači da te netko želi ubiti ili ozlijediti. U borbi su svi krvavi i svašta ružno im se događa. I u borbi su samo neki ružni, zločesti ljudi. A ako sam ja lijepi anđeo onda ne znam zašto moram ići u borbu. A to su mi rekli dok su mi išle suze jer me sve boljelo. Boljelo me jer su mi upiknuli nešto iz čega je išla neka tekućina u mene. Rekli su mi da mi da će me to ojačati i da ću izrasti u predivno stvorenje. Bilo mi je lakše kad sam na hodniku vidjela još djece s nekim cijevima i povezima. Bili su slični meni. Isto nemaju kosu, ali izgledaju jako veselo. Valjda je to onda normalno.
Kad sam došla doma išla sam povraćati. Ne volim povraćati, to me isto jako boli. Idu mi suze na oči i imam osjećaj da ću se zagušiti. Ali, tata mi je držao glavu da mi bude lakše i rekao da svi povraćaju.
Već nekoliko dana mi je tako, ali kažu da će proći jer sam borac. Ajde, neka im bude. Iako nisam borac jer nemam ni oklop ni šljem niti znam pucati. Pijem i neke šarene vitamine. Nisu loši, ali finiji su mi oni od karamele.Ma, to je sve zato što rastem. Nema veze. Mogu ja to. Ali, i dalje me nešto jako muči. Osjećam se jako tužno.
Što ako neću moći voziti bicikl kad počnu rasti djeteline? Što ako će me i dalje sve boliti? Jer kažu da odrastanje traje jako dugo. A ako ne uhvatim djetelinu, mama će i dalje biti tužna. Kad sam ju poskrivećki pitala da mi kaže hoću li se moći ići voziti kad dođe ljeto, rekla mi je samo: Zlato, svi se borimo za to. Još kad bi se čuo tvoj glas... Onda me suznih očiju podragala po licu i otišla nad sudoper jer joj je nešto upalo u oko.
Samo je rekla mom bratu da mi stavi crtić na televiziji. Inače, volim one sa zekanima. Ti su mi najdraži. Samo plešu i pjevaju, a i oni vole bicikle kao i ja.
E sad, trebam malu pomoć. Ne znam što se u mom glasu treba čuti. Ne znam kako je mama to zamislila. Da li da se derem dok pišem ovo pismo ili da napišem AAAAAAAAAAA! Ali, ako pustim glas naći ću sretnu djetelinu i onda će sva moja obitelj biti sretna. Ali, ja ne znam da li se moj glas čuje dovoljno jako. Pa ako sam pretiha, pomozite mi da se moj glas čuje.
Dragi ljudi, evo pustila sam glas. A vi mi recite što dalje trebam napraviti da se dobro čuje pa ću dalje znati sve. Možda možemo i skupa pustiti glas. Vi mi samo recite. Evo, ja ću čekati. Evo, čekam...
(Hvala na pomoći)

Čujemo se i doviđenja,
Borna

Sretni zbog malene Nore koja je u nama probudila ljubav i zajedništvo, pomozimo svim njenim malim prijateljima u borbi koja ih povezuje. Naćulite uši, neka se čuje glas i onih najtiših s jednako glasnom boli. Borna je dječak. Borna je djevojčica. Borna je bilo koje dijete s kojime se život okrutno poigrao. Stavite ovo na svoj status i pomozite svim Bornama oko nas. Uskoro ćete moći biti dio jedne prekrasne priče.

Post je objavljen 07.02.2013. u 11:31 sati.