Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kalitribune

Marketing

Filmski boutique 2





"A ono, šta ja znam....stalno me dave s ovim Kjubrikom. Ali dobro, ajde, ovi je bolji nego oni Bari Lyndon. Barem je moderan. I kraće traje. I svi su ovi momci obučeni u bilo. Ali opet, isti su neki oni iz osamdesetih. Ma koje vidija odat u kombinezonu od škvera i priko njega navuć mudante. Ali more bit da je to Kjubrik snima mačkare po Londonu, ko će ga znat. Ali ima i dobri stvari, posebno u svitlu recentnih događaja u našoj zemlji. Gospe moja, ko da je zna! Ovi momci su vrlo naprednih svaćanja i prilagodili su se svitu a nisu izgubili ništa od tradicije. Evo recimo ovi šesni momak šta je glavni, Alex D. Ako malo bolje pogledate on ima na jednom oku sjenilo i maskaru. To je tolerantno prima gej zajednici, jer znači da je on kad ga gledaš s desna žensko, a kad ga gledaš s liva muško. Barem se meni tako čini. Meni se isto čini da je Kjubrik poznava ove šta su radili zdravstveni odgoj, jer kad je napravija da momak ima muške i ženske karankteristike, biće onda i da je ima u vidu nove generacije šta će bit odgojene da budu i muško i žensko. Da je samo osta na tome, ne bi valjalo. Jer neman ja ništa proti gej judi, ali nisam ćula da su ikad osnovali navijaćku udrugu ili neki drugi kulturni projekt. A ovi u filmu nose bilo i mlate jude bejzbol šćapima, dakle očito su navijači, zna se čiji. Još kad pogledam ovog Alexa D., mogu reć da je momak šesan, a šta je zloćest, nije on zloćest samo voli svoj klub. I tu mi je Kjubrik falija, jer nije uopće prikaza ništa od Hajduka. Ali ja sam pripoznala da se radi o navijačima budućnosti. Meni se čini da naše škole upravo proizvode takve navijače koji će svaki biti i muško i žensko, zna će se obračunat sa neradnicima i politički sujverzivnim elementima, neće se drogirat i pit će samo mliko. Također je Kjubrik se pokaza dalekovidnim jerbo je prikaza i fratra šta isto Alexu drži odgoj kad ga uapsi policija. Znači njega odgaja i država i crkva da bude zdravi, agresivni, dvospolni, katolički navijač. To je untopija, ali neka. "Ju mej kol me a drimer, bat ajm not di onli van" reka bi Mišo legenda. Ovi film pokaziva da se judi ne bi tribali svađat (šta je Điboni davno reka) nego da se svak more dogovorit, i Crkva i država i navijači, sva tri stupa hrvaske države. A šta neki tamo imtelektualci i klošari dobivaju batine, vrime je i bilo! Meni je baš kul da je momak na jednoj strani muško a na drugoj žensko.
Film ima i puno mana. Muzika ne valja, neki Betoven, kažu da je Poljak ili Njemac, ne sićam se, ali ne piva ništa u pismi samo svira muzika. E Kjubrik dođi u Split po saundtrak ako imaš para! Naslov je isto bezveze. Čuj "mehanička naranča"! More onda i "digitalni muzgavac". Da je bilo pitat Vjekoslavu Huljić, ona bi dala filmu bolje ime. Ovi film bi se moga prikazivat na HRTU jer iz njega dica mogu naučit kako se triba ponašat, šta ist i pit, i da se triba poštivati drugačije do te mjere da i sam postaneš drugačiji od sebe, i isto tako da je Crkva dobra i da valja ove neke šta samo pišu imtelektualce po kratkom postupku naučit di im je misto. Vaja se okrenit budućnosti i tranzhumanizmu a saćuvat naš katolički odgoj i jubav prima Hajduku."

Jelena Rozga - Ministrica televizije, interneta, cedea, estrade i tovarenja okruglih predmeta težih od tone u prevrnute kamione

Post je objavljen 07.02.2013. u 08:58 sati.