Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/agropolitika

Marketing

JAKOVINA DOLAZI U FEROVAC


PRVI RAZGOVOR NAKON 24.8.2012.

Ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina napokon će se sastati sa predstavnicima udruga poljoprivrednih proizvođača u četvrtak 7.2 u 15 sati u Ferovcu u kino sali i to će prema riječima kordinatora seljačkih udruga Dragutina Dukića biti prvi sastanak s ministrom od 24.8. 2012. godine.
Nakon sastanka 75 predstavnika hrvatskih poljoprivrednih udruga svih poljoprivrednih grana, koji čine KORDINACIJU SELJAČKIH UDRUGA KONTINENTALNE HRVATSKE iz 13 županija, koji je održan 3.2. u Ferovcu, zbog problema isplate poticaja, ne prihvaćanja modela legalizacije, ne prihvaćanja prijedloga Zakona o poljoprivrednom zemljištu, te potrebe izmjene pravilnika o kvaliteti sirovog mlijeka, a tom je prilikom najavljen i novi prosvjed poljoprivrednih proizvođača, kordinator seljačkih udruga Dragutin Dukić primio je obavijest iz Ministarstva poljoprivrede da će ministar Jakovina doći na sastanak.
O ovom začuđujuće dugom vremenu, dužem od pet mjeseci od kada ministar nije imao vremena razgovarati s poljoprivrednim proizvođačima Dragutin Dukić kaže da mu je uvijek, kada je želio dogovoriti sastanak odgovoreno da je ministar ili u Austriji, ili u Bruxellesu, Njemačkoj, uvijek negdje vani.“Bez razgovora ništa se ne može riješiti, posebno ne kada su problemi takvi kakvi su kod nas hrvatskih poljoprivrednih proizvođača. A da ministar koji vodi resor poljoprivrede od koga živi više stotina tisuća stanovnika ove zemlje nema vremena za sastanak s predstavnicima proizvođača hrane, onda je to u najmanju ruku čudno„ ističe ratar Dragutin Dukić.

Evo ZAKLJUČAKA Kordinacije seljačkih udruga sa sastanka u Ferovcu 3.2.

Image and video hosting by TinyPic


Post je objavljen 06.02.2013. u 15:31 sati.