Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/turimti

Marketing

Nore...



Nore...

Jutros sam se probudila zatečena viješću: ...“Podsjetimo, sinoć nešto prije ponoći, iz dječje bolnice u Philadelphiji, gdje bi Nora trebala biti podvrgnuta terapiji, stigli su dodatni računi za Norino liječenje koje je poskupjelo na vrtoglavih 837.224 tisuća dolara (oko 4,7 milijuna kuna). Podsjećamo, ranija cifra je iznosila 575.000 dolara, odnosno oko 3,3 milijuna kuna!..“
Halooo! Dokle će ići zahtjevi Amerike da se financira razvoj lijeka i procedure liječenja novcima „obespravljenih“ i siromašnih građana Hrvatske.
Jasno, dotle, dok se stvari ne postave na temelje koje važe jednako za sve, a ne od slučaja do slučaja.
Nora, to drago bespomočno dijete ne smije biti izuzetak. Ne smije biti žrtva nekih tamo lobista (hrvatska iskustva sa Zdenkama su poznata...), ne smije biti briga samo roditelja.
Došao je trenutak kada skupo plaćeni radnici u zdravstvu, povjerenstvima, agencijama, bolnicama, moraju odgovarati za svoj posao.
Novac nije mali. Teza; humanost nema granica, nije točna.
O uvjetima liječenja ne mogu odlučivati ( samo) roditelji. Zaklade s neutrošenim doniranim novcima ne mogu biti u rukama roditelja.
Vrijeme je kada se iscrpe sve mogućnosti liječenja da se stvari sustavno brzo i efikasno rješavaju po načelu; svima jednako kojima je potrebno.
Ovako mnoge će Nore ostati uskraćene za komadić sreće, svjetlost i toplinu ljudsku, pravo na sretno i zdravo djetinjstvo.
Vrijeme je da institucije stanu ispred roditelja Nore i otvore kanale liječenja na jedan drugi i više dostojanstveni način.
Ostane li se na ovakvom načinu rješavanja sudbine bolesnih, hrvatsko društvo će ostati trajno bolesno
.


Vrijeme, vreme, vrime je humanosti. Humano preselimo nesposobne iz državnih ureda u hospicije. Ako ništa radi CIA-e...




Post je objavljen 06.02.2013. u 12:07 sati.