Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/zirafica

Marketing

Kandidijaza

Danas sam saznala da je kandidijaza najčešća spolno prenosiva infekcija kod žena te da je svaka žena u životu dobije barem jedanput, a mnoge i više puta. Pitala sam kako to da svaka žena dobije infekciju, objašnjenje je počelo sa načinima prenosa infekcije. Užas, infekcija se češće dobija zbog određenih poremećaja kao što su promjena klime, nezdrava ishrana, antibiotici, neredovan san, alkohol, poremećena dnevna rutina, pretjerena ili nikakva higijena, pa onda nezašticeni seksualni odnosi, oralni, analni i vaginalni, preučestali seksualni odnosi i stres. Kod mene je uzrok ovo zadnje. Rekla sam doktoru da bih bila sretna da je uzrok preučestali seksualni odnosi, samo se nasmijao.
Lijeći se jednostavno, antimikoticima, lijekovi koji vraćaju balans gljivica u vagini jer su gljivice kandide stanovnici vagine. To je kao svijet u organizmu, sada mi ih je malo žao ubiti al moram postaje veoma neugodno. Pomalo pecka, stvara nelagodu i ima čudan i jak miris koji bas i ne bi nazvala mirisom.
Ginekolog je bio veoma ljubazan sto me iznenadilo jer nisam otisla kod privatnika. posvetio mi je mnogo vremena, odgovorio na sva moja pitanja i uradio odličan čitaj detaljan pregled. Sada znam da mi je materica malo povućena prema leđima, da cu vjerovatno imati tezak porod (a mozda nikad necu ni saznati), da imam malu cistu na jajniku te da trebam voditi racuna o leđima, kako je to samo lijepo srocio. U prevodu to znaci da ako nastavim sa nosenjem kratkih majica i ako potkosulja ne postane dio moje svaodnevne odjevne kombinacije mogu postati sterilna. Uzasno zvuci, tako da sam odmah kupila dvije potkošulje, i mogu vam reci da se bolje i sigurnije osjećam



Post je objavljen 04.02.2013. u 20:06 sati.