Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vatrenevijesti49

Marketing

USKORO 500.000 POSJETA VATRENIM VIJESTIMA 911

BREZJE
Piše: MD Ranger

Vatrogasni blog Vatrene Vijesti 911 nastale su 2005.godine kao VZO News koji je bio prvi blog te tematike u Hrvatskoj a upravo rađene s namjerom da se vatrogasnei vijesti kako iz Hrvatske tako i iz cijelog svijeta nađu na jednom mjestu. Tome je pridonjela činjenica da je u to doba bilo jako malo vatrogasnih stranica a i ono malo njih koje su postojale bile su loše ažurirane. Nakon toga počeli su nicati vatrogasni blogovi te je krajni rezultat bio susret vatrogasnih blogera i webmastera u Kaštel Sućurcu od 04. – 05. studenog 2006. g . Susret je nadmašio sva očekivanja i na sve je sudionike ostavio pozitivne dojmove.

Tom prilikom održane su neke teme koje su potaknule vatrogasno informiranje na više grane. S obzirom da su neki od prisutnih blogera svoje blogove razvili do krajnjih granica njihovih mogućnosti, Goran Batušić – Brq iz DVD-a Jastrebarsko održao je prezentaciju mogućnosti i načina uporabe Joomla CMS –a web sustava za izradu web portala. Joomla CMS je sustav pomoću kojeg su i izrađene stranice DVD-a Jastrebarsko. Tomislav Cerinski iz Zaprešića održao je prezentaciju programa Vulkan. Vulkan je računalni program koji služi za upisivanje detaljnih osobnih podataka za pojedine članove nekog vatrogasnog društva, vozila i opreme. Sustav ima mogućnost pretraživanja zapisa po različitim kriterijima te ispis rezultata. Ivica Sikra iz HVZ-a prezentirao je Vatrogasnu mrežu - online bazu podataka hrvatskog vatrogastva. U tu bi bazu kroz neko vrijeme trebala biti upisana sva oprema i vozila, vatrogasna društva i zajednice te svi vatrogasci u Hrvatskoj. Tek tada imao bi se cjelovit uvid u stanje vatrogastva u Hrvatskoj. Upis podataka planira se obaviti na razini vatrogasnih zajednica županija, odnosno gradova i općina, ovisno o broju vatrogasnih društava.

Pojedina društva koja svoju evidenciju ne vode korektno mogle bi imati velikih problema prilikom njihove implementacije u vatrogasnu mrežu s obzirom da je detaljnost upisa podataka svakog člana dovedena do te mjere da se upisuju datumi pristupa u određeno vatrogasno društvo, datumi dodjele priznanja, polaganja ispita i specijalizacija i ostalih podataka koji se vode kroz matičnu knjigu.
Image and video hosting by TinyPic
Tom prilikom susretu su nazočili Ranger i Čižma iz Svete Nedelje, Acivi i Iskreni iz Kaštel Sućurca, Lady Di iz Lakteca, Firefighterica iz Otoka, Amalija iz Desnog Trebarjeva, Petra, Dro, Marina i Martina iz Starog Čiča, Drug, Herr Komandant i Cep iz Deanovca, Mladen iz Oštarija, Tomek iz Zaprešića, Brg, Miljenko_l, Ivica iz Jastrebarskog, Mijo J., Joško Š., Ivan J. Iz Vatrenih kaciga a sve to je popratila ekipa TV Trogira. Poslije toga održana su još 4 susreta (Sveta Nedelja, Dubravica, Tuhelj i Kuče). Tu trebamo spomenuti i ostale blogere poput Bronxa i Hauba iz Bregane, Slaveka i Ivana iz Tuhlja, Tomeka iz Dubravice, Davora iz Samobora, Gorma iz Popovače i dr. Nažalost danas je sve manje ažuriranih blogova jer su stranice kao što je Facebook, Twiter, Google Plus postale okupljalište i prijenosnici vijesti iz vatrogasnih sredina. Jednostavno su se vatrogasne stranice zapostavile . Vatrene Vijesti 911 svih ovih 7 godina postojanja uspješno ažuriraju vijesti i nastoje da budu čitane i jutarnje štivo uz kavicu kako je to jednom prilikom rekao Drug. Uprkos što je stranica bila tri puta hakirana i kako je znao reči Goran iz Kerestinca "Nitko nemože toliko puta hakirati Vatrene Vijesti koliko ih puta Ranger može dignuti" stranica nije imala velikih prekida. Da je tako pokazuje i činjenica da se približavamo brojci od 500.000 posjeta što smatram velikim uspjehom . S toga svima onima koji šalju vijesti na mail kako bi one bile objavljene zahvaljujem sa nadom da ćemo i dalje dobro surađivati te da će Vatrene Vijesti 911 i dalje biti dobro posjećene.

Post je objavljen 04.02.2013. u 11:26 sati.