Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vatrenevijesti49

Marketing

ODRONI I KLIZANJA ZEMLJIŠTA

ZAGREB

ŽC 112 Zagreb primio je 03. veljače u 08:55 sati dojavu od građanina da je u naselju Nespeš kod Svetog Ivana Zelina, došlo do klizanja zemljišta u dužini od 100-tinjak metara. ŽC 112 je o tome obavijestio: OKC PU zagrebačke, gradonačelnika Sv. Ivana Zeline i Vatrogasnu zajednicu grada Sv. Ivan Zelina. Prema informaciji zapovjednika DVD Sv. Ivan Zelina, oko 100 mł zemlje se spustilo iza jedne kuće do visine prvog kata. Bagerima se sanira put iznad kuće te je privremeno otklonjena opasnost od daljnjeg odrona zemlje. Preusmjeren je tok vode da ne izazove daljnje odrone. Gradonačelnik je angažirao bager kojim će se ukloniti zemlja od objekta. Na terenu dežuraju vatrogasci i policija.

ŽC 112 Zagreb primio je 03. veljače u 10:32 sati dojavu od građanina da je na cesti u blizini škole u Grdanjcima kod Samobora, došlo do odrona zemlje i drveća. ŽC 112 o tome je obavijestio: OKC PU zagrebačke, JVP Samobor i VZZŽ. Cesta je zatvorena, a odron je zatvorio protok vode u potoku.

Odron zemlje i drveća, do kojeg je došlo u noći 02/03. veljače na Aleji Bologne u Zagrebu (iza tunela u Podsusedu), tijekom prijepodneva sanirali su vatrogasci JVP Zagreb i ekipe Zagrebačkih cesta. Odvezeno je naneseno drveće i ispran je kolnik te je oko 12:13 sati normaliziran promet Alejom Bologne. …. pročitaj više

Post je objavljen 04.02.2013. u 08:44 sati.