Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/davorovenovosti

Marketing

"U SAD-u je šansa za Norino ozdravljenje, idemo je zgrabiti"

Za Noru (5) je u samo jednom danu prikupljeno milijun kn. Za njezino liječenje u SAD-u treba oko 3,3 milijuna kn pa njezini roditelji i dalje mole sve da im pomognu.

Za Noru Šitum (5) u samo jednom danu je prikupljeno milijun kuna. Za njezino liječenje u SAD-u treba oko 3,3 milijuna kuna pa njezini roditelji i dalje sve mole da im pomognu.

- Nora je dobro, tata Ivica je čuva dok ja obavljam ovaj dio s medijima. Dobro se drži, lav je i dalje - rekla je u nedjelju navečer u za HTV Norina majka Đana Atanasovska.
Najavila je da će HZZO-u uputiti zahtjev za odobrenje sredstava za Norino liječenje. To do sada nisu učinili zato što im je, kako kaže, rečeno da HZZO ne odobrava sredstva za eksperimentalne oblike liječenja.
- Nakon toga meni kao majci nije ostalo ništa nego da se borim kako god mogu i sada svi žele pomoći - rekla je Atanasovska.
Dodala je i da su se čuli s liječnicima u Americi.
- Nadam se da će se Nora u što kraćem roku zdrava vratiti kući. Naravno da nema garancija, to je liječenje, ali šansa postoji, šansa je tamo, a mi je idemo zgrabiti - kaže Norina majka.
Obitelji se javila i Tajči
Ministar zdravlja Rajko Ostojić u nedjelju je na Twitteru objavio kako će osobno učiniti sve da pomogne Nori i da očekuje od HZZO-a da do utorka izda rješenje o njezinu daljnjem liječenju.
Putem skypea, obitelji male Nore javila se i poznata pjevačica Tatjana Matejaš Tajči. Ona je u SAD-u pokrenula, putem hrvatske zajednice, akciju da se obitelji osiguraju smještaj i sva tehnička potpora kad stignu u Philadelphiju.
Nora Šitum ima 5 godina i 8 mjeseci. Dijagnosticirana joj je akutna limfoblastična leukemija. Bolest je postala otporna na sve, a Nori je jedina šansa nova metoda liječenja u Dječjoj bolnici u Philadelphiji. Troškovi liječenja su 575 000 dolara, oko 3,3 milijuna kuna. Norina obitelj toliko novaca nema pa mole sve da im ga pomognu prikupiti.
Norina priča je dirnula mnoge te su joj pomoć uplatili sportaši, pjevači, gradovi, građani, sportski klubovi....
Sve donacije iz Hrvatske i inozemstva donirajte na račun Udruge 'Hrabro dijete' (Nora je članica Udruge) s napomenom Za Noru
Udruga Hrabro dijete
OIB 58243364080
Žiro račun Zagrebačka banka
2360000-1102209843
Za uplate iz inozemstva IBAN: HR0423600001102209843
SWIFT CODE: ZABAHR2X
Naš žiro račun je: PRIVREDNA BANKA ZAGREB 2340009-3110426252 (vlasnik računa Đana Atanasovska, majka) Poziv na broj 00 25052007 Nora Fora – Strašni lav

Post je objavljen 04.02.2013. u 07:33 sati.