Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/turimti

Marketing

Moda...





Moda...

Jutros sam se probudila modno osvješćena. Pročitala sam nekoliko svježih blogova o modi, saznala kako nas napušta i odlazi u Tursku mlada kreatorka Asanovićka, kćer tate prvog lakta nogometne repke.
Na ulicu sam izašla svjesna trenutka u komu se nalazim.
Što nisam nosila:
jakna - Marni4H&M
haljina - MinaUk - klik na haljinu
traper košulja - H&M
cipele - Zara
torbica - Zara Kids
sunčane naočale - GiantVintage

To je obukla tamo u Agramu jedna druga blogerka. Đava mi nije dao mira pa sam zavirila u kužinu velikog Alexxla i utvrdila kako su mu jaja završila u tavi. San o plaći nestao je s prvim sunčanim zracima. Zmaj ga je našao u kužini modno onesvješćenog s pregačom Fax-a preko nježnika. Fax s dignutim velikim F. Drugima se nije dizalo. Hrvati se dižu kako kaže politolog Lalić samo ako uđu u dizalo. I ne baš svako. U lift oli dizalo, "David Pajić" ćirilicom pisano, reliktom prošlosti, neki ne ulazi iz principa. Strah ih je "Gavrila Principa." U principu ja to razumijem. Teško je iseliti se iz kuća onih koji su prešli Dunav, a sada traže povrat svoga. Teško je brisati sa fasada:- Zauzeto! Ovo je hrvatska kuća. Nekako ne ide ćirilica i natpis: - Ovo je moja kuća!
Škverani su na čekanju. Investicije, također. Više od 370.000 nezaposlenih također čeka na ovjeru kartona. U eri informatizacije čekam i ja već deseti dan rodni list iz Zagreba kojeg ću zatim odnijeti na šalter također državne institucije HZZO-a.
Nikako mi nije jasno kako institucije nisu umrežene i kako se ne može povuči rodni list iz baze podataka. Nije mi jasno da Matični ured u Splitu nije u stanju izdati rodni list koji je zaveden bilo gdje i u bilo kojem mjestu u Hrvatskoj.
Tko zna, možda je problem u ćirilici. Ćirilica je kriva za sve.
I ona Židovka iz Amerike.
Neš ti nje. U ponedjeljak u splitsko „sjemenište“ u 19 sati dolazi Reisman, čuvarica seksualnog odgoja u Hrvata umjesto Reisa, prvog čovjeka kod BiH muslimana.
U modi su govornici & zagovornici.



Vrijeme, vreme, vrime je otvaranja očiju.
Sva četiri oka. Nikako tri.



Post je objavljen 03.02.2013. u 12:20 sati.