Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/dianna-divernoe

Marketing

KOLIKI JE BUDŽET ZA SNIMANJE ROMANTIČNIH FILMOVA?

Koliki je budžet za snimanje romantičnih filmova?
Mnogi romantični i lepi filmovi su do sada snimljeni i s skrominijim budžetom, ali su kasnije bili isplativi na bioskopskim blagajanam i doneli su neverovatnu zaradu. Jedan od takvih filmova je ''Četiri venčanja i sahrana''. Zanimljiv, ljubavan, britanski film, koji je doneo zaradu od 250 miliona, snimljen je s skromnim budžetom, tako da, sudeći po novinskim natpisima, producent nije imao para da plati, pa su glumci za film morali oblačiti svoja privatna odela. Svejedno, film je uz dobru organizaciju uspeo.
Dajana Diverno je u kontaktu ovih dana s nekim ljudima u Mađarskoj, a takođe napisala je i pismo koje je upućeno u Rusko ministarstvo kulture, kako bi se na veliki ekran stavila dva filma po njenom romanu. Prvi je uvek intrigantna grofica Razaski odnosno film ''Tajne strasti grofice Razaski'' a drugi je romantična priča o velikoj, neponovljivoj ljubavi ''Volela sam predsednika'' (razmatra se naziv podnaslova dela ''Memoari mrtve balerine'')
Budžet za snimanje dva dela bio bi skroman, ali drugi film Memoari mrtve balerine je istorijski film, zahtevao bi odeću iz tog peiroda, nameštaj, ambijent i dr. Budžet bi zahtevao više, mada je to film za sva vremena.
Tajne strasti grofice Razaski bi se mogao snimiti i uz skromiji budžet, smešten u Moskvu i Budimpeštu, odiše humorom.
Trenutno Dajana razmatra koliki budžet bi se mogao izvući za oba, ili bar jedan od ta dva filma.
Za sve one koji nisu znali. a pretpostavljamo da niste, Dajana Diverno se od malena bavila pozornicom. kako pisanje, tako je i pozornica u raznim oblicima prisutna u njenom životu. Predstave koje su se igrale često su bile njene predstave, bila je vođa ritmičke grupe, a takođe i prvi glas u horu. Dugo vremena se oko nje vrti tema ekranizacija, a ono što je najdivnije u svemu jeste da bi u prvj ekranizaciji dela volela da bude lično prisutna.Sva dela su i pisana da ih jednog dana vidimo na velikom ekranu.
O svemu što se tiče grofice Razaski i Memoara mrtve balerine ćemo vas svakako izvestiti. Dajana Diverno se s scenarijom Tajne strasti grofice Razaski obraćala određenim ustanovama u gradu u kom je rođena, Subotici, ali odbili su je.

Preostaje joj Moskva i Madjarska.

http://dianna-divernoe.webs.com/

Post je objavljen 03.02.2013. u 12:14 sati.